Sari direct la conținut

Procurorul Gheorghe Mocuta, posibil interimar la Justitie

HotNews.ro

Gheorghe Mocuta, proaspat secretar de stat in Ministerul Justitiei, ar putea asigura interimatul dupa demisia lui Tudor Chiuariu, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate PNL. Weber nu intentioneaza sa renunte la mandatul de europarlamentar, Nicolai nu este dorita de Tariceanu, iar lui Alistar nu i s-a propus ocuparea functiei. Gheorghe Mocuta este procurorul care, in 2000, a anuntat inceperea urmaririi penale a lui Traian Basescu in dosarul „Flota”.

Gheorghe Mocuta este secretar de stat in Ministerul Justitiei doar din octombrie 2007, el coordonand Directia pentru Relatia cu Ministerul Public si de Prevenire a Criminalitatii si Coruptiei, Directia Resurse Umane si Relatia cu Consiliul Superior al Magistraturii si a institutiilor aflate in subordinea MJ – Administratia Nationala a Penitenciarelor si Institutul National de Expertize Criminalistice.

El a mai ocupat aceasta functie in perioada 1998-1999, pe vremea cand ministru era Valeriu Stoica. A fost si procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro