Sari direct la conținut

Ludovic Orban ar putea fi anchetat penal de procurori

HotNews.ro

Dosarul privind accidentul de circulatie in care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a fost trimis la Parchetul General. Seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, declarase, in aceasta dimineata, pentru NewsIn, ca Politia isi va declina competenta in acest caz si va trimite dosarul la Parchet. In cazul in care victima accidentului, care a fost identificata ieri, ar depune o plangere penala insotita de un certificat medico-legal, procurorii ar putea declansa inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Transporturilor. Acesta ar putea fi cercetat pentrufals in declaratii, parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa, infractiuni ale caror pedepse ajung pana la cinci ani de inchisoare.

Victima accidentului, o tanara in varsta de 17 ani, a fost identificata ieri de politie. Tanara si tatal acesteia au fost audiati in aceasta dimineata. Potrivit Realitatea Tv, fata a declarat, in fata politistilor, ca lovitura de la mana nu are nicio legatura cu accidentul rutier. Potrivit mai multor surse judiciare citate de NewsIn, fata are o mana in gips si a suferit un traumatism cranio-cerebral minor. In plus, a fost indetificat si spitalul in care tinerei i s-au acordat primele ingrijiri medicale.

Intre timp, Politia a cerut Spitalului Grigore Alexandrescu, unde a fost transportata victima pentru primele ingrijiri in ziua accidentului, dosarul medical al fetei. Purtatorul de cuvant al Spitalului, Violeta Nitescu, a declarat, potrivit Realitatea Tv, ca in data de 16 decembrie nu a fost inregistrat niciun caz de copil care sa fi fost victima unui accident rutier.

Din primele informatii, se pare ca tanara si parintii acesteia au spus, la spital, ca fata ar fi cazut pe gheata. Purtatorul de cuvant al spitalului a precizat ca parintii sunt cei care declara, pe propria raspundere, imprejurarile in care a fost vatamat minorul.

Conform procedurii, dupa identificarea victimei, aceasta are posibilitatea sa depuna plangere si sa prezinte un certificat medical din care sa reiasa ca a avut cel putin o zi de ingrijiri medicale. Politistii spun, insa, ca fara plangere si certificat medico-legal nu se poate dovedi infractiunea de vatamare corporala din culpa, caz in care Ludovic Orban ar fi avut dreptul sa paraseasca locul accidentului.

Lipsa celor doua elemente, plangerea si certificatul medico-legal, ar arata, insa, ca in urma accidentului au rezultat doar pagube materiale, ceea ce ar insemna ca Ludovic Orban nu a dat declaratii false atunci cand a fost audiat de politisti.

La randul sau, Corpul de Control al ministrului internelor si reformei administrative verifica felul in care politistii de la Brigada Rutiera a Capitalei au actionat in cazul accidentului produs duminica de ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Cristian David a cerut Corpului de Control verificari in privinta respectarii, de catre politisti, a procedurilor in legatura cu accidentul produs de Ludovic Orban, a declarat marti, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Marius Tache.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro