Sari direct la conținut

Regizorul Adrian Sitaru, premiat la Festivalul de Film de la Namur

HotNews.ro
Adrian Sitaru, Foto: Rompres
Adrian Sitaru, Foto: Rompres

Regizorul Adrian Sitaru a primit premiul pentru format scurt, pentru scurtmetrajul sau „Arta”, la Festivalul International de Film Francofon de la Namur (Belgia), potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Despre scenariul care ii poarta semnatura, Adrian Sitaru a povestit, intr-un comunicat transmis Mediafax: „<> este un film nascut din discutiile avute in timpul dezvoltarii scenariului de lungmetraj <>, despre o minora traficata sexual. Gandul ca va trebui sa cautam o fata de 14 ani pentru acest rol ne-a facut sa analizam mult mai atent ce inseamna abuz si cat de usor putem deveni abuzatori in numele cauzelor drepte, in numele jurnalismului de calitate sau al artei”.

„Arta” este o productie 4 Proof Film, fiind 100% independenta. Din distributie fac parte Emanuel Parvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus si tanara Iulia Crisan. Imaginea este semnata de Adrian Silisteanu, iar montajul este realizat de Andrei Gorgan.

Festivalul International de Film Francofon de la Namur (Belgia) s-a desfasurat in perioada 3 -10 octombrie.

La editia de anul acesta a evenimentului, premiul pentru cel mai bun film – Bayard d’Or – a revenit peliculei „Timbuktu”, de Abderrahmane Sissako (Mauritania/ Franta).

Infiintat in 1986, Festivalul International de Film Francofon de la Namur promoveaza si diuzeaza scurtmetraje si lungmetraje de fictiune, animatie si documentare care reflecta diversitatea si valorile francofoniei.

Adrian Sitaru este regizor, producator, scenarist si actor. Scurtmetrajul sau „Valuri” a castigat premiul Leopardul de Aur in sectiunea Pardi di domani (Leopards of Tomorrow), la Festivalul International de Film de la Locarno, in 2007. Lungmetrajul sau de debut, „Pescuit sportiv”, a primit doua distinctii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua editie a Festivalului de Film Estoril, in 2008, dar si marele premiu al sectiunii New Voices la Festivalul International de Film de la Palm Springs. Cel de-al doilea lungmetraj al sau, „Din dragoste cu cele mai bune intentii”, a primit in 2011 premiul pentru cel mai bun regizor si premiul pentru cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Festivalul International de Film de la Locarno.

Printre scurtmetrajele regizate de Sitaru se numara „Fun Fan” (2004), „Despre Biju” (2004), „A Very Bad Day” (2004), „Theodora’s Life” (2004), „Biju” (2002), „O zi de Pasti” (2000), „Gandacul de bucatarie” (2000), „Tom Waits – Live in My Room” (1999), „Sapunul” (1999), „Colivia” (2010) si „Lord” (2009).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro