Sari direct la conținut

Un medic pakistanez, suspectat ca ar fi colaborat cu CIA pentru prinderea lui Osama bin Laden, ar putea fi acuzat de inalta tradare

HotNews.ro
Osama bin Laden, Foto: Reuters
Osama bin Laden, Foto: Reuters

Un medic pakistanez, acuzat ca ar fi dezvoltat un program de vaccinare pentru CIA cu scopul de a-l urmari pe Osama bin Laden, va fi trimis in judecata pentru inalta tradare, potrivit declaratiilor unei comisii guvernamentale, citata de YahooNews.co. Arestarea medicului pakistanez i-ar putea infuria pe oficialii americani care fac presiuni pentru eliberarea sa.

Medicul Shakil Afridi se afla in custodia serviciilor secrete pakistaneze inca de cand raidul american din luna mai l-a ucis pe liderul retelei teroriste Al-Qaeda.

Oficiali americani si pakistanezi declara ca Afridi a derulat un program de vaccinare in orasul pakistanez Abbottabad, locul in care era adapostit si Osama bin Laden, in incercarea de a obtine o proba ADN apartinand fostului lider terorist.

O comisie guvernamentala pakistaneza, care i-a intervievat pe Afridi si pe seful serviciilor secrete din Pakistan, investigheaza cum a reusit bin Laden sa se acunda timp de cinci ani in orasul Abbottabad, precum si circumstantele operatiunii americane.

Asa-zisul program de vaccinare a fost criticat indelung de catre organismele de ajutor, cu atat mai mult cu cat programele de imunizare legitime din Pakistan ar fi putut fi afectate. Echipa care se ocupa cu vaccinarea a reusit sa patrunda in casa lui bin Laden din Abbottabad, insa prezenta acestuia nu a fost confirmata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro