Sari direct la conținut

UPDATE Cel putin 38 de morti in urma unui accident de autocar in Italia

HotNews.ro
Accident de autocar in Italia, Foto: Corriere della Sera
Accident de autocar in Italia, Foto: Corriere della Sera

Cel putin 38 de persoane au murit si mai multe au fost ranite duminica, intr-un accident de autocar in Italia. Autocarul a cazut de pe un pod rutier 30 de metri in gol, au declarat oficialii politiei, citati de presa italiana, transmite AFP.

„Inca nu putem confirma numarul de victime, incercam sa scoatem oamenii afara. Prioritatea noastra este sa identificam ranitii”, a declarat un purtator de cuvant al politiei. El a adaugat ca autostrada Napoli-Bari a fost inchisa dupa accident.

Salvatorii care au ajuns la locul unde s-a petrecut accidentul, langa Avellino, regiunea Napoli, au afirmat ca autocarul a lovit cateva masini inainte de a cadea de pe pod si ca pasagerii au fost aruncati din vehicul in timp ce acesta se prabusea. Soferul autocarului a murit si printre raniti exista si copii, potrivit La Repubblica si Corriere della Sera. Cei patruzeci de pasageri se intorceau de la un pelerinj. Potrivit martorilor, autocarul ar fi avut probleme cu frana.

Autocarul transporta cincizeci de pasageri, toti din provincia Napoli, care se intorceau de la un pelerinaj la Pietrelcina, locul de nastere al lui Padre Pio, un preot italian care a fost canonizat in 2002 si foarte venerat in sudul Italiei.

Potrivit presei italiene, pasajul descendent in care tragedia a avut loc este deosebit de periculos. Mai multe accidente grave au avut loc acolo in trecut. Persoanele ranite au fost transportate la spital, dar bilantul accidentului ar putea deveni si mai tragic, scrie cotidianul Corriere della Sera.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro