Sari direct la conținut

Reprezentantii Programului Mondial pentru Alimentatie cer urgent fonduri

HotNews.ro

Reprezentantii Programului Mondial pentru Alimentatie al Natiunilor Unite au lansat un apel de extrema urgenta cerand 500 de milioane de dolari (325 de milioane de euro) in urmatoarea luna, pentru a evita rationalizarea ajutoarelor alimentare tarilor aflate in dificultate, scrie Financial Times in editia electronica de luni.

Intr-o scrisoare adresata tarilor donatoare, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (WFP), Josette Sheeran, atentioneaza ca, daca fondurile necesare nu vor sosi pana la 1 mai s-ar putea ca cei care au nevoie de alimente sa ramana fara ele.

„Cerem insistent guvernului sa fie cat de generos se poate pentru a reduce deficitul de fonduri necesar organizatiei, care se ridica la 500 de milioane de dolari in 25 ianuarie si care nu inceteaza sa cresca”, scrie Sheeran.

Josette Sheeran, avertizase ca ar putea reduce cantitatile de alimente pentru tarile aflate in dificultate din cauza preturilor tot mai mari ale produselor agricole.

Vom rationaliza alimentele sau vom micsora numarul celor care vor beneficia de ele, daca nu vom primi ajutoare financiare suficiente”, a explicat responsabilul ONU in urma cu o saptamana.

„Capacitatea noastra de a asigura hrana persoanelor flamande este tot mai mica, in timp ce nevoile lor cresc in continuu”, a adaugat aceasta. Sheeran considera ca problema foametei in lume trece printr-o schimbare majora.

„Daca pana acum situatia nu era atat de strigenta acum este intr-adevar”, spune oficialul. WFP se confrunta cu un nou tip de foamete, iar numarul tarilor afectate este tot mai mare. Intre acestea sunt mentionate acum si Indonezia, Yemen si Mexic. Pretul orezului si al graului s-a dublat in ultimul an, potrivit datelor organizatiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro