Sari direct la conținut

VIDEO Salvare miraculoasa: Doi haitieni, scosi de sub ruine dupa 126 de ore

HotNews.ro

Situatia din Haiti, din ce in ce mai dificila din cauza lipsei de provizii si a jafurilor tot mai extinse, este marcata si de momente de eroism incredibil si salvari miraculoase, relateaza AP. Echipe de salvare din Florida si New York au reusit sa elibereze dintre daramaturi doi haitieni care fusesera blocati 126 de ore.

Cele doua persoane, un barbat si o femeie, au fost eliberate duminica seara, la capatul unor eforturi care au durat peste 26 de ore. Ele s-au aflat prinse sub ruinele unui supermarket, prabusit in urma seismului de 7.0 grade care a lovit, marti, insula din Caraibe.

In momentul in care cei doi au fost scosi de sub ruine, cei prezenti au izbucnit in aplauze. „Este o noapte minunata”, a spus Charles MacDermott, membru al echipei de salvare care a participat la operatiunea de eliberare a celor doi.

Cei doi supravietuitori au fost dusi la spital, iar starea lor este „stabila”.

Huffington Post noteaza ca „astfel de operatiuni de salvare, la atatea zile de la cutremur, dau speranta ca este inca timp ca alte victime prinse sub ruine sa fie gasite”. De altfel, Natiunile Unite au declarat marti ca „exista inca speranta” ca vor fi gasiti si alti supravietuitori.

Echipele internationale care lucreaza in Haiti au reusit, pana in prezent, sa scoata de sub daramaturi peste 90 de persoane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro