Sari direct la conținut

Un primar din Mexic a fost impuscat mortal in biroul sau

HotNews.ro

Primarul din localitatea mexicana El Naranjo, aflata in statul central San Luis Potosi, a fost impuscat mortal in biroul sau, au anuntat oficialii locali, citati de CNN. In afara lui Alexander Lopez Garcia, cel putin alti sase primari din diferite state din Mexic au fost ucisi in 2010.

Martorii au declarat ca patru barbati mascati au coborat dintr-o camioneta de culoare alba, in fata Primariei. Doi dintre atacatori au ramas de paza in fata cladirii, iar doi au urcat la etaj, au intrat in biroul edilului si l-au impuscat.

CNN a scris ca atacul a avut loc in plina zi, la ora 13:30, „fiind indraznet chiar si dupa standardele razboiului violent dintre traficantii de droguri din Mexic”.

Potrivit informatiilor, cel putin sapte primari din diferite state din Mexic au fost ucisi in 2010. La mijlocul lunii august, cadavrul primarului din localitatea Santiago, din statul mexican Nuevo Leon, a fost descoperit de autoritati, la doua zile dupa ce Edelmiro Cavazos Leal a fost rapit de persoane inarmate. Agentia de stat Notimex a precizat ca victima avea catuse la maini si era legata la ochi. In plus, pe trup erau vizibile urme de tortura.

Presedintele mexican Felipe Calderon a condamnat asasinarea „lasa” a primarului, adaugand ca „Guvernul federal va continua sa depuna eforturi pentru securitatea cetatenilor sai, cu toate resursele de care dispune statul”.

Alexander Lopez Garcia a preluat functia de primar in luna octombrie a anului trecut, el fiind candidat al unei aliante intre Partidul Revolutionar Institutional si Partidul Ecologist.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 22.700 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro