Sari direct la conținut

Victor Ponta pentru EurActiv: Sunt in continuare in dezacord cu Traian Basescu

EurActiv.ro

Victor Ponta spune ca este in continuare in conflict cu presedintele Traian Basescu, o declaratie ce pare sa prevesteasca o noua controversa cu privire la cine va reprezenta Romania la summitul UE din noiembrie, scrie EurActiv.com, care publica luni un interviu luat premierului roman, cu ocazia Congresului Partidului Socialistilor Europeni (PES), care a avut loc sambata la Bruxelles.

Premierul a fost intrebat de jurnalistul EurActiv.com cine va merge la summitul UE din 18-19 octombrie, el sau seful statului, avand in vedere ca problema reprezentarii Romaniei in forurile europene a fost una foarte controversata de cand a preluat mandatul de sef al guvernului, in luna mai.

„Curtea Constitutionala a decis (la 26 septembrie) ca presedintele poate participa, sau premierul – daca are un mandat din partea presedintelui. Si voi respecta decizia Curtii Constitutionale”, a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, atunci cand se decide cine merge la Bruxelles, conteaza si agenda summitului.

„In ceea ce priveste summitul pe tema cadrului financiar multianual 2014-2020 (care urmeaza sa aiba loc pe 23-24 noiembrie), deoarece tine de pozitia Guvernului, ii voi cere presedintelui mandatul de a participa. La celelalte summituri, presedintele Basescu este cel care va participa”, a spus Ponta.

Ponta a tinut sa precizeze, insa, ca acest lucru nu inseamna ca se intelege mai bine cu presedintele Basescu.

„Nu, nu. Eu respect deciziile Curtii Constitutionale si respect institutiile. Nu vorbesc despre persoane (care reprezinta institutii). In ceea ce priveste persoanele, nu s-a schimbat nimic. Daca CCR a decis asa, asa trebuie sa facem”, a aratat el.

Premierul a fost, de asemenea, intrebat daca in tara noastra „este posibila coabitarea politica”.

„Intre institutii, da. Am fost pregatit, si sunt pregatit, sa coabitez cu orice presedinte. Si presedintele ar trebui sa aiba aceeasi abordare. Institutional, da, ar trebui sa colaboram. Dar vorbesc despre colaborare, nu subordonare”, a sustinut Ponta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro