Sari direct la conținut

PD cere anularea taxei auto si returnarea banilor celor care au platit-o

HotNews.ro

PD va depune marti la Parlament o initiativa legislativa pentru anularea taxei de prima inmatriculare si pentru returnarea banilor celor care au achitat aceasta taxa, a anuntat liderul democrat Emil Boc, la Antena 3. Emil Boc sustine ca PD a fost inca de la inceput impotriva taxei de prima inmatriculare, cu toate ca democratii faceau parte din Guvern in momentul in care Executivul a introdus aceasta taxa, la inceputul anului.

Emil Boc a anuntat si ca PD ii va mandata pe cei 13 europarlamentari ai formatiunii sa sustina, in PE, directiva privind anularea taxei, care va intra in discutia Legislativului comunitar in perioada urmatoare.

Emil Boc a aratat ca, desi Guvernul a fost avertizat inca de acum cateva luni ca taxa incalca tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, Executivul nu a facut nimic pentru a rezolva aceasta situatie.

Democratii sustin ca taxa de prima inmatriculare nu ar fi, in niciun caz, o taxa de mediu, asa cum s-a spus initial, ci o masura fiscala.

Emil Boc a aratat ca reducerea costului de achizitie a masinilor ar favoriza innoirea parcului auto, si a dat exemplul unor tari ca Germania si Franta, unde o astfel de taxa nu se aplica deloc.

Liderul democrat a atras atentia asupra faptului ca valoarea taxei de prima inmatriculare a ajuns, in unele cazuri, pana la 8.600 de euro, iar foarte multi romani nu isi permit sa plateasca o asemenea suma din cauza veniturilor mici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro