Sari direct la conținut

Ludovic Orban: Guvernul actual a concesionat administrarea Romaniei catre FMI

HotNews.ro

„Din pacate, Romania nu mai este condusa de un Guvern roman, Guvernul actual a concesionat administrarea Romaniei catre FMI, catre functionarii FMI”, a declarat luni prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, care a adaugat ca tara noastra risca sa intre in incapacitate de plata.

Potrivit liderului PNL, citat de NewsIn, „Guvernul a reusit o contraperformanta”, de cadere economica in conditiile in care deficitul ar putea sa atinga 8-10% si in care Executivul „nu a luat nicio masura anticriza”. Mai mult, Orban a sustinut ca niciunul dintre obiectivele Guvernului nu au fost indeplinite.

  • „A trebuit sa vina misiunea de experti ai FMI ca sa aflam ca de fapt nu s-au redus cheltuielile cu personalul in sectorul public, ci au crescut cu 16% in primul semestru”, a mentionat Orban, care a considerat ca s-a generalizat risipa banului public.
  • „PNL considera ca este fundamental ca pensiile, salariile, toate prestatiile sociale sa fie platite la termen si sa fie majorate tinand cont de datele economice reale”, a mai afirmat Orban, care a precizat ca cererea Guvernului catre FMI, de a se utiliza banii pentru plata salariilor si pensiilor, de fapt ascunde situatia reala – „Romania este pandita de riscul de a intra in incapacitate de plata”.

Potrivit lui Orban, actualii guvernanti sunt interasati doar sa poata plati salariile si pensiile numai pana la alegerile prezidentiale, „cu orice risc si cu orice pret”.

  • „Principalul creator al blocajului financiar din economie este Guvernul, alaturi de sistemul financiar bancar, prin faptul ca nu ramburseaza TVA-ul, prin faptul ca nu plateste lucrarile efectuate si prin faptul ca nu asigura resursele financiare chiar si acolo unde ordonatorii de credite au facut solicitarile pentru a achita plata lucrarilor efectuate in economie”, a mai afirmat el, criticand si faptul ca actualul Guvern, dupa sedintele din coalitie, „incepe sa aiba din ce in ce mai multi purtatori de cuvant”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro