Sari direct la conținut

VIDEO Traian Basescu a primit cadou un buzdugan si un scut: Lupt impotriva sistemului ticalosit si apar romanii de moguli

HotNews.ro

Presedintele Traian Basescu, prezent sambata la Constanta la primul miting pentru referendumul privind Parlamentul unicameral, le-a vorbit localnicilor despre sistemul ticalosit si moguli. Seful statului nu a ratat ocazia sa-l atace din nou pe Ion Iliescu, in al carui mandat „a inflorit mafia, mogulii Vantu, Patriciu si Voiculescu”. Presedintele a primit un cadou din partea organizatiei PD-L Constanta: un scut si un buzdugan cu care vrea sa lupte „cu mafia din Romania”.

In prezenta catorva mii de sustinatori, Traian Basescu a urcat pe scena din Piata Prefecturii din Constanta unde a vorbit din nou despre sistemul ticalosit si a chemat romanii la vot „sa aleaga o Romanie democratica”.

„Ei pot alege pentru o Romanie democratica sau pentru o Romanie a oligarhilor. Stiu astazi ce inseamna sitemul ticalosit, cinci ani am fost intr-o confruntare zilnica cu acesta. Nu m-a infrant, dar nici eu nu l-am infrant definitiv. Va chem sa dam lovitura de gratie acestui sistem ticalosit”, a declarat Basescu, citat de agentia Newsin.

„Una dintre intrebarile pe care mi le puneam era cum stau cu coloana vertebrala. Am ajuns la concluzia ca e la fel de dreapta ca in 2004. Nu mi-am plecat-o in fata nicunui oligarh, in fata niciunui mogul. Ce ar fi trebuit sa fac sa-mi fie bine si sa fiu laudat la televiziuni? Ar fi trebuit sa fiu de acord sa se inchida dosarul d-lui Patriciu? Ce-ar fi trebuit, sa-i dau lui Sorin Ovidiu Vantu Posta Romana? Ar fi trebuit sa-l fac fericit pe domnul Voiculescu dandu-i minele de sare?”, s-a adresat Basescu sustinatorilor.

Presedintele nu a ratat ocazia sa-l atace din nou pe Ion Iliescu si l-a sfatuit „sa-si vada de batranetile lui”.

„Sub el a inflorit aceasta mafie, acest sistem ticalosit. Nu in timpul meu s-a facut Patriciu mare mogul. Nu in timpul meu s-a facut Voiculescu mare mogul. Nu in timpul meu s-a facut Vantu mare mogul si dezvoltator de televiziune”, a spus Traian Basescu.

La finalul mitingului, seful statului a primit din partea organizatiei PD-L Constanta un buzdugan si un scut. „Cu scutul ii voi apara pe cei 22 de milioane de romani, iar cu buzduganul voi lupta impotriva sistemului ticalosit”, i-a asigurat Basescu pe constanteni.

La miting au participat si liderii PD-L Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga si Elena Udrea, dar si fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro