Sari direct la conținut

Deputatul Claudiu Taga (PNL) s-a inscris in UNPR: Nu am vrut sa impartasesc principiile de dreapta cu cele de stanga

HotNews.ro

Deputatul Claudiu Taga s-a inscris in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), potrivit unui comunicat de presa. Taga a parasit PNL dupa ce, in sesiunea parlamentara din decembrie a parasit grupul PNL si a activat ca independent. Taga a declarat, luni pentru Hotnews.ro, ca a decis sa demisioneze din functia de membru PNL din cauza aliantei semnate cu PC. Taga sustine ca decizia aliantei cu PC „a umplut paharul” si ca nu a dorit „sa impartaseasca principiile de dreapta cu cele de stanga”. Fostul deputat liberal a explicat ca a ales sa se inscrie in UNPR pentru ca „este un partid cu principii”.

Reporter: De ce ati parasit grupul PNL?

C.T.: La sfarsitul sesiunii parlamentare din decembrie am plecat din grupul parlamentar PNL din cauza unor disensiuni dar, nu intentionam sa parasesc partidul. Am plecat din grup din cauza unor probleme si disensiuni, certuri si mai ales din cauza unei bajbaieli in ceea ce priveste strategia parlamentara. Nu am vrut sa parasesc PNL, am fost membru din 1998.

Reporter: Ce va determinat sa parasiti PNL ?

C.T.: Decizia de a ma inscrie in UNPR am luat-o zilele acestea dupa ce PNL a hotarat sa faca alianta cu PC, asta a umplut paharul. Fiecare partid isi ia deciziile sale dar eu, acum 12 ani cand am intrat in PNL, nu mi-am propus sa impartasesc princiipiile de dreapta cu cele de stanga. Din pacat unii au uitat ca pe steagul PNL scrie „prin noi insine”. Am fost la Delegatia Permanenta de asptamana trecuta si mi-am spus pararea insa hotarera era deja luata, discutiile au fost doar de ochii lumi.

Reporter: De ce ati ales UNPR?

C.T.: Pentru ca este un partid nou si mi-am pus sperantele in el. La o analiza mai atenta mi-am dat seama, ca parlamentar independent nu am sanse sa statisfac dorintele celor care m-au votat. Am nevoie de sprijin politic pentru a-mi sustine intiativele legilative si in situatia asta de criza pe care Romnia o traverseaza cred ca UNPR aflat la guvernare poate ajuta electoratul pe care-l reprezint. Am vorbit cu domnul Oprea si stiu ca este un om de onoare si partidul se ghideza dupa principii.

Claudiu Taga anuntat la sfarsitul sesiunii parlamentare din decembrie ca paraseste grupul parlamentar al PNL si activeaza ca independent. Taga a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr. 37 Timis, colegiul uninominal nr. 8, din partea PNL, si face parte din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic a Camerei Deputatilor. Taga s-a inscris in PNL in 1998 si este la primul mandat de parlamentar..

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro