Sari direct la conținut

Inscrieri la VTM

Monitorul de Sibiu

Regalul automobilistic, propus pasionatilor de sporturi cu motor de Monitorul de Sibiu si AS Tunning, se apropie cu pasi repezi de start. Simbata va fi ziua cea mare. Pentru prima data, dupa o buna perioada de timp, amatorii si profesionistii au posibilitatea sa-si incerce valoarea pe traseul de la Cisnadioara. De astazi incep inscrierile.

Au mai ramas doar cinci zile pina la startul Cupei Monitorul Tunning VTM. Competitia de viteza in coasta este destinata atit pilotilor licentiati, cit si pasionatilor care simt ca pot stapini masina pe care o conduc.

Cursa este destinata in primul rind iubitorilor de sporturi cu motor care conduc o masina de strada si n-au posibilitatea sa-si dovedeasca calitatile de piloti intr-un cadru organizat. La start sint admisi toti soferii care poseda o masina aflata in stare buna de functionare si vor trece verificarile tehnice de dinaintea cursei.

Start la inscrieri

Din aceasta dimineata, orice pasionat care doreste sa participe la cursa de la Cisnadioara o poate face inscriindu-se la magazinul de piese auto AutoProsib, de pe strada Vasile Aaron, nr. 10 B. Doritorii trebuie sa completeze un formular de inscriere care cuprinde atit date personale, cit si date de identificare a masinii cu care va concura. Taxa de inscriere va fi de 50 de RON.

Pentru siguranta competitiei, si mai ales a concurentilor, o conditie esentiala este purtarea unei casti de protectie in timpul concursului. „In primul rind ne dorim ca evenimentul sa treaca fara niciun fel de urmari. Este foarte important ca atit securitatea sportivilor, cit si a spectatorilor sa fie foarte mare.

Speram ca totul sa decurga normal si toti participantii, dar si privitorii, sa se simta excelent”, spune Jean Tatu, principalul organizator al competitiei.

Traseu cu sicane

Competitia se va desfasura simbata, 16 iunie, la Cisnadioara, pe DJ 106 D. Traseul masoara aproximativ 3 km. Va fi o cursa desfasurata dupa toate regulile impuse de Federatia Romana de Automobilism, in care principalul scop este dovedirea indeminarii pilotilor.

Atit pentru sporirea spectacolului, cit si pentru dovedirea unor calitati excelente ale pilotilor, pe traseu vor fi montate doua serii de sicane formate din cauciucuri. Vor fi doua manse de antrenament si inca doua de concurs. In total, patru manse. Timpii realizati de fiecare concurent vor fi cronometrati cu ajutorul a doua fotocelule aflate la start, si respectiv, sosire.

In clasament, fiecare pilot va puncta cu cel mai bun timp al sau. Pe aceeasi masina vor putea concura doi sportivi, insa fiecare va avea dreptul la o singura urcare pentru recunoasteri si o singura mansa de concurs. De asemenea, un concurent poate sa evolueze la bordul a doua masini diferite.

Cupe si clase

La fel ca la orice competitie care se respecta, masinile vor fi impartite pe grupe, in functie de capacitatea cilindrica a masini. Prima grupa va fi cea a masinilor cu o capacitate cilindrica mai mica de 1.600 cmc. In cea de-a doua categorie vor intra masinile cuprinse intre 1.601 si 2.000 de cmc. Ultima grupa va fi cea masinilor cu o capacitate de peste 2001 cmc.

In cazul in care la start se vor inscrie si masini dotate cu turbo, acestea vor primi un coeficient de 1,7 fata de capacitatea motorului trecut in talonul masinii, pentru clasificarea in grupa. Alaturi de clasele specificate se vor intocmi clasamente speciale pentru masinile marca Matiz si Dacia, care vor fi premiate separat.

De asemenea, toate masinile marca VW vor puncta si intr-un clasament separat, iar cistigatorii vor fi premiati la final de sponsorul principal TESS.

Lume buna

Chiar daca inscrierile nu debuteaza decit astazi, la startul cursei de la Sibiu si-au anuntat prezenta mai multi piloti din Campionatul National de Raliuri. Cu totii vor puncta intr-un clasament separat fata de restul participantilor din categoria amatori.

Printre cei care au confirmat deja prezenta la startul competitiei se numara Cipi Savu, Horatiu Baltador, Vali Porcisteanu, Cristi Toader, Ovidiu Tatu si altii. Una dintre cele mai mari surprize o va constitui revenirea la startul unei competitii a lui Nicolae Tatu, veteranul Sibiului in cursele automobilistice.

Va concura, la fel ca si la ultima competitie, pe Easter-ul pregatit in propriul garaj.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro