Sari direct la conținut

Keul stinge lumina

Monitorul de Sibiu

Legatura dintre FC Sibiu si Werner Keul isi consuma, astazi, ultimul episod. Va fi meciul de adio pentru vicepresedintele clubului, care a cunoscut atit gloria, dar mai ales deznadejdea ratarii promovarii in Liga I si mai apoi prabusirea pina in liga a patra.

Werner Keul va fi astazi, la meciul pe care FC Sibiu il disputa la Vilcea, cu Oltchim, pentru ultima data vicepresedinte al clubului sibian. Va pune punct final unui mandat de patru ani, in care a dus echipa de la extaz la agonie.

Chiar daca vicepresedintele si-a exprimat intentia de a se retrage inca de acum citeva luni, ieri, primarul Klaus Johannis, presedintele de onoare al formatiei sibiene, a facut public divortul dintre echipa si Keul. „Domnul Keul se va retrage. Nu stim ce va urma, dar dinsul nu mai continua. Echipa va fi condusa, pe mai departe, de Consiliul de Administratie”, spune Johannis.

Istorie scurta

Bilantul realizat de Keul, in cei aproape patru ani la cirma formatiei FC Sibiu, este negativ. Formata in prag de alegeri, echipa a fost inscrisa direct in liga a treia. Sub comanda lui Jan Gavrila, a acces in anul imediat urmator in esalonul secund. A urmat un campionat de senzatie, la finele caruia i-a lipsit putin sa reuseasca promovarea in prima liga.

Convins ca a fost tradat de proprii jucatori, a distrus echipa. Rind pe rind, de la antrenori, la jucatori, au plecat cu totii. Inevitabil, a urmat regresul. Mai intii din liga a II-a in esalonul trei. In acest an, FC Sibiu a mai dat un pas in spate. Echipa este deja retrogradata in esalonul patru.

Discutii pentru fuziune

Conform unei hotariri a Consiliului Local, din sezonul viitor, FC Sibiu, echipa care va juca in liga a patra, nu mai are voie sa evolueze pe Municipal. Totusi, Johannis este dispus sa nu „omoare” de tot fotbalul. Spune ca poarta, in continuare, negocieri pentru fuziunea cu FC Atletic.

Potrivit planurilor facute, echipa ar urma sa se numeasca si-n sezonul viitor tot FC Sibiu si sa evolueze pe cel mai bun stadion din oras. „Negocierile continua. Vrem sa facem fuziunea. Deocamdata, toate discutiile sint in faza incipienta”, mai spune Johannis.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro