Sari direct la conținut

Peste 400 de straini muncesc in Prahova

Monitorul de Prahova

In timp ce prahovenii pleaca pe capete sa munceasca in afara granitelor tarii, strainii vin sa castige o leafa buna la noi. Astfel, potrivit Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova, piata fortei de munca din judet a fost invadata de turci, rusi, ucrainieni, ciprioti si arabi. “In prezent, la ITM sunt inregistrati 430 de straini cu forme legale de munca.

In special turcii au acaparat sectorul panificatiei, confectiilor si comertului. Aceleasi segmente sunt de interes si pentru persoanele de origine araba, care s-au lansat de curand si in industria de crestere si procesare a carnii de pasare. Rusii si ucrainienii apar cel mai adesea la societatile de prelucrare a produselor petroliere sau la cele de intretinere a instalatiilor de profil.

Si, in cele din urma, grecii, dar mai ales cipriotii, au acaparat cam tot ce inseamna sistem lhon in confectii” ne-a declarat Medeea Andronescu, inspector sef la ITM Prahova. Tot aceasta a fost de parere ca, in curand, vom asista la o crestere semnificativa a numarului strainilor care vor veni sa munceasca in Prahova, concomitent cu cresterea investitiilor straine in judet.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro