Sari direct la conținut

Chiulangii cu mandat de Bistrita-Nasaud

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Cei cinci deputati trimisi in Parlament de electoratul din Bistrita-Nasaud nu au participat, in medie, la votul a 30 la suta din legile discutate in camera inferioara a Parlamentului in ultimele trei luni. Acestia au absentat de la sedinte, conform datelor prezentate de Institutul de Politici Publice, care a monitorizat activitatea acestora incepand cu 1 februarie.

Cel mai mult a absentat deputatul PD Ioan Oltean, care a lipsit la aproape jumatate din sedintele care au necesitat votul sau. Presedinte al filialei din judet a democratilor, aflat la cel de-al patrulea mandat in Parlament, el a absentat, in ultimele trei luni, de la aproape jumatate din sedintele care impuneau prezenta si votul sau.

Participarea la vot, calculata de Institutul de Politici Publice, este de doar 58,77 la suta, ceea ce-l pozitioneaza pe democrat pe locul 137 din 331.

In schimb, Oltean a recuperat la capitolul „loialitate”, procentul trecut in dreptul numelui sau fiind de 99,05 la suta. Deputatul PD a votat impotriva proiectului legii pentru modificarea si completarea unor prevederi privind functia publica.

A absentat de la vot si atunci s-a discutat despre Legea arendarii, dar si de la Legea privind comercializarea painii si a produselor de panificatie, acestea fiind doar doua exemple de norme care nu au suscitat interesul democratului.

In schimb, deputatul PD Augustin Zegrean, membru in Comisia juridica din Camera Deputatilor, aflat la al doilea mandat, conduce detasat in topul prezentei la vot a parlamentarilor din Bistrita-Nasaud. Acesta se afla pe locul 16 din 331, cu o prezenta la vot de 88,38 la suta, iar in 98,10 la suta din cazuri a fost loial.

Totodata, deputatul PSD Viorel Pupeza, aflat la primul mandat, a fost prezent la vot, in ultimele trei luni, in 63,46 la suta din sedintele Camerei Deputatilor, in care s-au votat legi sau ordonante, situandu-se pe locul 114 din 331. Social-democratul s-a dovedit a fi loial in 95,77 la suta din cazuri.

Deputatul PSD s-a dovedit a fi rebel intr-o singura situatie, la votul Legii privind comercializarea painii si a produselor de panificatie.

Mai tanarul sau coleg, Emil Radu Moldovan, presedintele organizatiei municipale Bistrita a PSD, a punctat o prezenta la vot doar de 61,490 la suta, situandu-se pe locul 122 din 331. Acesta si-a dovedit loialitatea in 87,18 la suta dintre situatiiile in care i s-a cerut acest lucru.

In schimb, deputatul PRM Ioan Aurel Rus, presedintele organizatiei judetene a partidului condus de Corneliu Vadim Tudor, a punctat o prezenta la vot de 75,20 la suta, situandu-se pe locul 70 din 331 si s-a dovedit a fi loial in 80,24 la suta dintre situatii. Preot de profesie, acesta a luat cuvantul in plen de 56 de ori si a depus 46 de initiative legislative.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro