Sari direct la conținut

Condamnati la inghet

Republicanul

La primele ore ale diminetii, oamenii din localitatile prahovene Blejoi, Gageni, Cocosesti si Ploiestori s-au trezit in frig dupa ce le-a fost sistata furnizarea gazelor naturale.

Din cauza temperaturii de -20 de grade Celsius inregistrata ieri noapte s-a produs o avarie la depozitul de gaze naturale apartinind societatii Transgaz, iar furnizorul de gaze catre consumatorii casnici, compania Distrigaz, a ramas fara obiectul activitatii.

„Nu pe noi trebuie sa ne injure oamenii, pentru ca nu avem nici o vina. Am mobilizat toate echipele de interventie pentru a verifica instalatiile consumatorilor casnici. Trebuie sa ne luam toate masurile pentru a evita accidentele la reluarea alimentarii cu gaze naturale”, a declarat {erban Ionescu, purtatorul de cuvint al Sucursalei Distributie Gaze Naturale Ploiesti din cadrul companiei Distrigaz Sud.

Pentru ca vorbele nu tin de cald, oamenii i-au luat la intrebari pe angajatii Distrigaz si putin a lipsit ca acestia sa nu fie agresati de clientii furiosi.

S-au incalzit la luminare

Cei mai afectati au fost batrinii, care au facut fata cu greu gerului din case. Constanta Dumitru, de 70 de ani, s-a numarat printre virstnicii care nu au avut cum sa-si faca nici macar un ceai. „Nu stiu cum o sa trec gerul asta fara gaze. Eu sint femeie batrina si nu are cine sa-mi sparga o mina de lemne ca sa bag in soba. Vai de zilelele mele”, se vaita femeia. Intr-o situatie disperata s-au aflat si oamenii ale caror locuinte sint incalzite de centrale termice. Acestia au fost obligati sa-si cumpere radiatoare si aeroterme electrice pentru a nu ingheta in case.

„Nu este posibil ca la doua zile dupa ce am platit o factura de cinci milioane la gaze sa ramin cu centrala inghetata. Am copii mici in casa, ce fac? Stiu decit sa ne ia banii, iar la primul ger dau gres”, spune Dan Costache, unul dintre locuitorii din Ploiestori, sat care a ramas si el fara gaze.

Furnizarea gazelor naturale in cele patru localitati a fost reluata abia spre seara, insa la presiune redusa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro