Sari direct la conținut

In Baroul Valcea au locuri doar copiii avocatilor si judecatorilor

Ziarul de Valcea

In atentia ministrului Justitiei – Monica Macovei:

Asistentul universitar Ionut Toarta acuza

In Baroul Valcea au locuri doar copiii avocatilor si judecatorilor

• la examenul din 2005 privind intrarea in Baroul Valcea, au fost admisi doar 7 candidati

Asistentul universitar Ionut Toarta, a lansat un atac taios la adresa a doua categorii profesionale: avocatii si notarii. Si nu atat la adresa acestora, cat a statutului de casta pe care l-au capatat in mod voluntar, de-a lungul timpului, avocatii si notarii.

Tanarul nu s-a sfiit sa afirme ca pentru a intra in barou, ai nevoie de pile serioase. In cadrul unei conferinte de presa, Ionut Toarta, asistent universitar la Universitatea „Spiru Haret” din Ramnicu Valcea, s-a referit la dificultatile pe care le intampina tinerii absolventi de drept, atunci cand vor sa se angajeze.

Toarta nu a facut altceva decat sa afirme public ceea ce reprezinta un loc comun: intrarea in barouri se face cu pile grele „De-a lungul timpului, s-au format adevarate caste ale avocatilor si notarilor. Aceasta situatie este sustinuta prin acte normative, cum este cazul Legii 51/1995, privind exercitarea profesiei de avocat.

Aceasta lege prevede conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a deveni avocat. Credeti-ma, aceste conditii sunt aproape imposibil de indeplinit. A sa va dau numai un exemplu, la concursul de intrare in Baroul Valcea care a avut loc in cursul anului 2005, doar 7 candidati din 25 au luat examenul.

Dintre cei 7, majoritatea sunt copii de avocati si judecatori”, a afirmat asistentul universitar. Toarta a recunoscut ca sansele de angajare ale studentilor sai sunt extrem de reduse. Daca acestia nu au pile zdravene, nu reusesc altceva decat sa ingroase randurile somerilor.

„Este un adevar: intrarea in barou se face pe pile”, a mai spus asistentul universitar, nedorind insa sa declare la cat se ridica scorul pentru angajare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro