Sari direct la conținut

Avizul de mediu al „Sometra” nu a scapat de contestatii

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Doua contestatii impotriva autorizarii integrate de mediu a societatii „Sometra” SA Copsa Mica (judetul Sibiu) au fost depuse la sediul Agentiei Regionale de Protectia Mediului pana la 10 ianuarie. Aceasta este data la care a expirat termenul legal de depunere a contestatiilor referitoare la procedura de emitere a autorizatiei de mediu pentru „Sometra” SA.

„In urma mediatizarii deciziei de emitere a autorizatiei integrate de mediu pentru societatea din Copsa Mica, catre ARPM Sibiu au fost inaintate doua contestatii din partea cetatenilor.

Este vorba despre o contestatie din partea unui reprezentant al crescatorilor de animale din localitatea Axente Sever, judetul Sibiu, inregistrat la ARPM cu numarul 7.437/29/12/2005 si de Hotararea Consiliului Local Medias nr. 223/2005 privind contestarea emiterii avizului de mediu pentru SC „Sometra” SA – nr. inregistrare la ARPM Sibiu 7.411/27/12/2005.

Conform prevederilor OUG 152/2005 privind prevenirea si controlul integrat al poluarii, competenta de solutionare a contestatiilor privind decizia de emitere a autorizatiei integrate de mediu revine autoritatii centrale pentru protectia mediului”, a declarat directorul executiv al ARPM, Dumitru Ungureanu.

Potrivit sursei citate, ambele contestatii au fost trimise imediat dupa data depunerii lor la sediul autoritatii centrale de mediu de la Bucuresti, unde urmeaza sa fie analizate, iar societatea „Sometra” SA a fost informata asupra existentei acestor doua contestatii.

Firma din Copsa Mica a fost informata, de asemenea, ca autorizatia integrata de mediu nu va putea fi emisa pana cand Ministerul Mediului de la Bucuresti nu se va pronunta asupra celor doua contestatii.

Termenul legal pentru aceasta operatiune se poate intinde pentru urmatoarele 30 de zile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro