Sari direct la conținut

Autoritatile romane, acuzate ca au ascultat telefonul unui expert elvetian

"Romania libera editia Transilvania Banat"

Unul din cei patru experti elvetieni sositi in Romania pentru implementarea conceptului de Politie de Proximitate, Georges Chariatte, a facut, ieri, la Timisoara, dezvaluiri socante. El a declarat ca, pana anul trecut, serviciile secrete de pe teritoriul tarii noastre i-au ascultat telefonul.

Expertul sustine ca, la un moment dat, a auzit in aparat o conversatie purtata intre seful proiectului de implementare a Politiei de Proximitate in Romania, Peter Schorer, si coor-donatorul acestui proiect din cadrul IGPR. Culmea e ca acestia se aflau la doar cativa metri distanta de el in timp ce purtau amintitul dialog, a mai explicat Chariatte.

Pe de alta parte, expertul a spus ca se afla la Timisoara pentru o actiune de evaluare, ocazie cu care a criticat in termeni extrem de duri atat siste-mul de organizare politienesc, cat si Justitia din Romania. El a spus ca in Politie s-a impamantenit un sistem inertial, care ofera prea usor posibi-litatea avansarii periodice in grad.

„Acest sistem produce comisari-sefi care, adeseori, nu stiu sa lege doua vorbe”, a mai observat elvetianul.

„Intentia de a schimba mentalitatea politistilor este ingreunata chiar de structura Politiei. Sunt prea multe nivele intermediare, prea multa ierarhie: circa 70 la suta sunt sefi, fata de 3 la suta, cati sunt in Elvetia, de pilda”, a mai declarat Georges Chariatte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro