Sari direct la conținut

Interimarul Dorin Florea – „marul discordiei” din PD Mures

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, a intrat oficial in Partidul Democrat. Mai mult, Biroul Politic National (BPN) al formatiunii politice a hotarat decapitarea filialei muresene si numirea edilului in functia de presedinte interimar ar organizatiei judetene.

Florea are la dispozitie 4 luni sa pregateasca alegerile din filiala si va fi ajutat de o echipa constituita in majoritate din sustinatorii ai sai, printre care se numara fostul liberal Doru Opriscan, peremistii Claudiu Maior si Aurel Mircea Pop, dar si de liderul PD Targu-Mures, Bogdan Buda.

Fostul lider al organizatiei judetene, Dinu Socotar, si echipa acestuia vor fi in minoritate in cadrul comisiei mixte care va prelua conducerea PD Mures.

Totodata, hotararea conducerii centrale de decapitare a organizatiei a produs iritare in randul democratilor mureseni, desi acestia se asteptau la un asemenea gest. Nemultumirea porneste de la faptul ca decizia nu a fost transmisa oficial in teritoriu nici pana ieri la pranz, lucru care a produs o atmosfera incordata si confuza la sediul filialei.

„Noi nu stim nimic oficial. Asteptam sa ne comunice si noua cineva ce s-a hotarat”, a declarat vicepresedintele PD Mures, Alexandru Core, care a criticat decizia luata de BPN. „Daca asa se inlatura un prese-dinte care a fost trup si suflet pentru partid, eu ce sa mai spun. Vom vedea la alegeri in 2008 daca a meritat sau nu”, a mai spus Core.

La randul sau, fostul vice-presedinte al filialei, consilierul judetean Gheorghe Samarghitan, membru in fostul Birou Permanent Judetean, a spus ca se gandeste chiar sa demisioneze din PD in conditiile in care Florea va prelua fraiele filialei alaturi de fostul liberal Doru Opriscan. „Cei doi sunt distrugatori renumiti de partide, doi nemembri ai PD”, a afirmat acesta.

Singurul care nu a vrut sa comenteze decizia BPN a fost Dinu Socotar, cel care a preluat fraiele organizatiei intr-o perioada de criza si se vede acum inlaturat printr-o decizie venita de la Centru.

Abia intrat in PD, Florea pare deja hotarat sa schimbe regulile jocului in cadrul Aliantei „D.A.”, precum si la nivelul coalitiei din judet. „Alianta va functiona doar in conditiile in care se va tine cu viteza cu care imi place mie sa merg in administratie”, a spus primarul.

El a adaugat ca partidul va veni cu un program propriu foarte dinamic in ceea ce inseamna atat dezvoltarea judetului, cat si asezarea oamenilor in structurile de conducere.

Daca pana cu putin timp in urma avertizau ca ar putea boicota nego-cierile din Alianta si din coalitie la nivelul judetului daca Florea va conduce organizatia judeteana a PD, liberalii si-au schimbat discursul imediat dupa anuntul oficial privind preluarea conducerii filialei democratilor de catre primar.

Astfel, liderul ales al organizatiei PNL, Eugen Nicolaescu, s-a declarat deschis la dialog cu Florea.

Nicolaescu a averizat, insa, ca Alianta trebuie sa functioneze indiferent de parerile noului lider al democratilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro