Sari direct la conținut

Incercare de musamalizare a unei crime? Agentii firmei Ares Protect omoara oameni nevinovati

Replica de Constanta

Agentii firmei de paza si protectie Ares Protect au omorat un om nevinovat. Cu toate acestea, nu exista nici un arestat, nu au fost audiati martorii la incident, iar datele furnizate de IPJ si Ambulanta nu corespund cu realitatea. In seara zilei de 4 mai a.c., in jurul orelor 22, agentii firmei de paza si protectie Ares Protect au omorat in bataie un tanar nevinovat.

Informatiile primite la redactie din partea Departamentului de Relatii cu Presa din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta sunt pe alocuri in contradictie cu afirmatiile martorilor oculari. Se pare ca totul a inceput de la o alarma, montata in interiorul unui salon de infrumusetare de pe strada Brazilor din zona Eliberarii.

„Sistemul de alarma s-a declansat cu 15 minute inainte de incident. Un copil, care nu stia ca alimentara ce functiona acolo cu ceva zile inainte, s-a desfiintat, a tras de usa frizeriei si a declansat alarma. Sistemul de alarma facea un zgomot asurzitor, asa ca un tanar ce trecea pe acolo a batut in poarta patronilor pentru a-i ruga sa o opreasca intr-un fel.

In timp ce patronul si tanarul stateau de vorba, a sosit si o masina a firmei Ares Protect. Unul dintre agenti a coborat, si fara sa intrebe ce s-a intamplat l-a lovit pe tanar cu piciorul in cap, apoi cu pumnul in piept.

Din cauza loviturii, persoana s-a lovit cu capul de perete si a cazut la pamant fara sa mai miste, curgandu-i sange din gura si din nas” ne-a declarat V., unul dintre martori. Fiind solicitata, a sosit si Salvarea, cu intarziere si cam degeaba.

„Salvarea a sosit dupa 30 de minute, iar in prima instanta au refuzat sa il ia de acolo spunand ca ei nu mai au ce sa ii faca, dar dupa ce au stat de vorba cu agentii de la Ares Protect l-au pus pe targa si l-au luat” a declarat R., un alt martor la incident.

De la Serviciul de Ambulanta Constanta ni s-a spus ca in raportul lucratorilor de pe autospeciala cu numarul CT 57 AMB scrie ca persoana transportata era in stare de ebrietate si mergea pe propriile picioare. Asistenta de serviciu de la Sectia de Reanimare a Spitalului Judetean Constanta, ne-a informat ca din punct de vedere cerebral persoana era moarta.

„Cand a fost adusa la spital, persoana nu mai avea activitate cerebrala, supravietuia doar datorita aparatelor la care era conectat. Practic el era deja mort, asa ca in acea noapte l-am deconectat de la aparate si i-am inregistrat decesul a doua zi dimineata”, ne-a precizat asistenta din seara cu pricina.

De ce in raportul celor de pe ambulanta se precizeaza ca el mergea in picioare? Nici politistii sositi la locul faptei nu au dat dovada de prea mult zel. „Politistii de la Sectia 4 au sosit la fata locului cu automobilul CT 25 POL, dupa vreo 25 de minute de la plecarea salvarii. Pana au sosit ei, agentii de paza au sters din sangele de pe jos.

Politistii au stat de vorba cu cei doi agenti si au plecat. Desi eram destul de multe persoane care am asistat la incident, nu au venit sa ne intrebe si pe noi ce s-a intamplat”, a mai declarat V.

Viata unui om – trei sticle de whisky

Politistii, aceiasi din prima seara, au venit a doua zi sa faca poze la locul faptei. „A doua zi politistii Sectiei 4 au venit, au pus o tablita cu cifra 1 pe poarta si au facut poze. Dupa aceea au stat impreuna cu agentii de la Ares si si-au baut cafeaua impreuna.

Fiind in apropierea lor l-am auzit pe unul dintre politisti spunandu-i unui agent ca toata treaba il costa trei sticle de whisky, dar agentul s-a plans ca e cam mult, pretul bauturii fiind cat salariul sau pe o luna de zile”, a declarat una din sursele noastre, martora si in seara cu pricina.

Inspectorul sef Sorin Oprea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, sustine ca nu se poate musamaliza un asemenea caz cu ajutorul oamenilor pe care ii pastoreste. „Eu nu cred ca agentii de la Ares Protect ar fi incercat sa faca o intelegere cu politistii, deoarece dosarul nu mai este la Politie, este in mainile Procuraturii.

Este vorba de un dosar penal, iar agentul in cauza urmeaza sa fie chemat la audieri”, a declarat Sorin Oprea seful IPJ Constanta. Intr-un alt comunicat de la IPJ primit la redactie, suntem informati ca agresorul a fost identificat in persoana lui I. Gabriel, de 29 ani. In incercarea de a ascunde crima comisa, agentii firmei Ares Protect i-au amenintat si pe locatarii din zona.

„Cand ne-am dus sa vedem ce a patit baiatul lovit, agentii firmei de paza nu ne-au lasat, iar seful lor, sosit la fata locului, ne-a spus sa ne vedem de treaba ca altfel ne ia si pe noi la bataie”, a declarat R. Vom reveni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro