Sari direct la conținut

Emanuel Ungureanu: Rafila înființează o nouă instituție „care face în proporție de 90% exact ce prevede contractul de consultanță de milioane de euro cu OMS”

HotNews.ro
Emanuel Ungureanu si Alexandru Rafila, Foto: Colaj foto
Emanuel Ungureanu si Alexandru Rafila, Foto: Colaj foto

​Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate, a cărui înființare este prevăzută într-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat în transparență decizională, „funcționează prin venituri proprii și subvenții de la stat și face, în proporție de 90%, exact ce a prevăzut Rafila în contractul cu OMS, pe 5 milioane de euro”, scrie deputatul USR Emanuel Ungureanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Emanuel Ungureanu a dezvăluit recent că Alexandru Rafila intenționează să încheie, cu Organizația Mondială a Sănătății, un contract de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro pentru PNRR, contract prevăzut într-un proiect de memorandum ce așteaptă aprobarea în Guvern.

​Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate urmează să fie înființat prin Hotărâre de Guvern ca instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății, principalul obiect de activitate urmând să fie „analiza serviciilor de sănătate din Romania în numele și pentru Ministerul Sănătății, în scopul fundamentării științifice a politicilor și strategiilor privind serviciile de sănătate, realizarea de cercetări operaționale, elaborarea de ghiduri și proceduri privind managementul serviciilor de sănătate”, scria Hotnews.ro la începutul acestei săptămâni.

Înființarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate, ce urmează să ia naștere „prin reorganizarea Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București”, este prevăzută într-un proiect de Hotârăre de Guvern, publicat de Ministerul Sănătății în transparență decizională.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern aflat în transparență decizională, Ministerul Sănătății, în calitatea de coordonator de reformă, s-a angajat în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C12 „Sănătate”, prin trei reforme principale, printre care și reforma managementului serviciilor de sănătate.

„De ce am spus că Alexandru Rafila e hoț. Iată dovada supremă! Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS), care va avea ca principal obiect de activitate analiza serviciilor de sănătate din Romania în numele și pentru Ministerul Sănătății, în scopul fundamentării științifice a politicilor și strategiilor privind serviciile de sănătate, realizarea de cercetări operaționale, elaborarea de ghiduri și proceduri privind managementul serviciilor de sănătate”, scrie deputatul Emanuel Ungureanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Această instituție care funcționează prin venituri proprii și subvenții de la stat face, în proporție de 90%, exact ce a prevăzut Rafila în contractul cu OMS, pe 5 milioane de euro! Bani dați din pix de Rafila, o mică parte din cele 21 de milioane de euro dați pe tavă, fără justificare, către OMS!”, continuă Emanuel Ungureanu.

”Incredibil, nu? Cum se definește acțiunea lui Rafila care ia 5 milioane de euro și îi aruncă pe consultanță, în paralel cu înființarea unei instituții din România care face EXACT ce cere în contractul de consultanță cu OMS?

Furt, delapidare, abuz în serviciu?

DNA, DORMI?

Citiți vă rog punctele 3, 4, 5, 6 din actul de înființare a Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate(INMSS) și comparați cu documentele din contractul de consultanță cu OMS?

În paralel cu contractul de consultanță cu OMS, Rafila înființează o instituție în țară care face din bani publici, EXACT ce plătește Rafila să se facă pe milioane de euro de către foștii colegi..

Vă rog mult, cei care îl consiliați pe Rafila, rugați-l să mă dea în judecată, abia aștept să aduc în instanță dovezile că Rafila hoțește banii europeni, banii cetățenilor României!

Un trădător!

PS: Premierul Ciucă poate opri hoția lui Rafila cu OMS! Nu s-a aprobat încă hotărârea de guvern cu acest contract de peste 21 de milioane de euro, cel mai mare tun dat de Rafila la Ministerul Sănătății!”, scrie deputatul USR.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro