Sari direct la conținut

Doi inspectori din Primaria Capitalei, retinuti de DNA

HotNews.ro

Doi inspectori din Primaria Capitalei au fost retinuti joi de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acestia fiind acuzati de luare de mita si trafic de influenta, informeaza un comunicat al DNA. Tribunalul Bucuresti a emis joi mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele celor doi inspectori.

Procurorii DNA efectueaza cercetari penale fata de functionarii publici Bogdan Vasile Silviu si Demetrian Smaranda, din cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, care apartine de Primaria Sectorului 1, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de luare de mita si trafic de influenta, se arata in comunicat.

Procurorii anticoruptie au dispus retinerea celor doi inspectori pe o perioada de 24 de ore, iar propunerea de arestare a acestora a fost judecata joi de Tribunalul Bucuresti, care a dispus arestarea inculpatilor pe termen de 29 de zile.

  • Potrivit DNA, in cursul lunii septembrie 2008, Bogdan Vasile Silviu, functionar public in cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, a pretins si a primit cu titlu de mita suma de 8.000 lei de la doi denuntatori, in scopul de a nu indeplini un act care se inscria in indatoririle sale de serviciu, respectiv de a nu il sanctiona contraventional pe beneficiarul unor lucrari de renovare efectuate la un imobil situat in Bucuresti.
  • De asemenea, in perioada 30 septembrie 2008 – 5 august 2009, la diferite intervale de timp, Bogdan Vasile Silviu si Smaranda Demetrian, tot functionar public in cadrul Politiei Comunitare Sector 1 Bucuresti, le-au promis denuntatorilor ca, in schimbul unei sume de bani, isi vor folosi influenta si relatiile pentru a-i ajuta sa nu intampine probleme din partea autoritatilor la efectuarea receptiei lucrarilor de constructie efectuate la imobilul sus mentionat.
  • In data de 1 aprilie 2009, cei doi au comunicat suma pretinsa, si anume 16.000 euro, in scopul de a-i determina pe functionarii publici – membri ai Comisiei de receptie sa faca un act ce intra in atributiilor lor de serviciu, respectiv sa semneze procesul verbal de receptie a lucrarilor efectuate la imobil. Suma respectiva a fost primita de Bogdan Vasile Silviu la data de 5 august 2009, acesta fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I – Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, precizeaza comunicatul DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro