Sari direct la conținut

AVAS incearca sa lamureasca cu sindicalistii blocajul de la Rodipet

HotNews.ro

Reprezentantii AVAS incearca sa lamureasca problemele existente la distribuitorul de presa Rodipet, revenit recent in proprietatea statului, in conditiile in care, dupa cum scrie luni Catalin Tolontan pe blogul sau, Rodipet „a incetat oficial difuzarea de presa incepand de luni”. Reprezentantii AVAS si ai grupului Awdi nu au fost disponibili, luni, pentru a explica situatia in care se afla distribuitorul, insa din informatiile HotNews.ro oficialii AVAS urmeaza sa se intalneasca luni seara cu sindicalistii din Rodipet.

Aceasta, in conditiile in care, oficialii AVAS nu au reusit, pana acum, sa intre in sediul societatii pentru a convoca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA).

Catalin Tolontan scrie pe blogul sau ca, pe ansamblu, situatia este serioasa pentru publisheri deoarece „Rodipet este reteaua cu cea mai omogena repartitie teritoriala. Multe dintre orasele mici, comune, gari sunt deservite exclusiv sau majoritar de Rodipet. Prin caderea companiei, ziarele nu vor pierde doar exemplare vandute, ci si audienta, pentru ca universul SNA este unul national”. In ultimele luni, o serie de mari publicatii si trusturi de presa – printre care Ringier, Adevarul Holding, Publimedia – au anuntat ca au intrerupt colaborarea cu Rodipet.

Vineri, contactat de HotNews.ro, Florin Lungoci, director general al Rodipet sub regimul Awdi, declara ca nu stie care este situatia societatii deoarece a fost anuntat de catre administratorul societatii ca nu mai detine aceasta functie. Surse din cadrul AVAS spun insa ca nu aveau cum sa il schimbe pe Lungoci pentru ca nu au avut acces in societate pentru a putea convoca AGA.

„In prezent facem inscrierea administratorului, insa s-au tot dat amanari de catre judecatorul delegat de pe langa Oficiul Registrului Comertului, ca urmare a situatiei din Justitie”, au precizat sursele citate.

Compania Rodipet a fost cumparata in decembrie 2003 de firma Magnar System Com din Otopeni, in urma unei tranzactii de sase milioane de euro. In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi.

In urma tranzactiei, Magnar Two detine un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet. Restul titlurilor sunt detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni.

In luna martie, Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat insa desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale, pentru ca apoi, prin decizia judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Autoritatea sa fie reinscrisa in lista actionarilor Network Press Concept, cu 51% din capitalul social al acestei firmei.

AVAS a solicitat la inceputul lunii iulie Corpului de Control al primului ministru sa realizeze un control cu privire la situatia distribuitorului de presa, iar in data de 22 iulie l-a numit pe Catalin Nitu, salariat AVAS, in calitate de administrator provizoriu la Rodipet, pana la convocarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) pentru numirea noii conduceri a societatii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro