Sari direct la conținut

Curtea de Apel a respins cererea Vodafone ca ANCOM sa-i plateasca despagubiri de 15 milioane de euro

HotNews.ro
Telefon mobil, Foto: MorgueFile.com
Telefon mobil, Foto: MorgueFile.com

Curtea de Apel Bucuresti a respins miercuri, 4 noiembrie, ca inadmisibila, cererea facuta de Vodafone ca ANCOM (arbitrul pietei telecom) sa-i plateasca despagubiri de 15 milioane de euro pentru prejudiciul creat companiei de faptul ca o parte din spectrul radio achizitionat in anul 2012 de la statul roman nu poate fi utilizat in peste 20 de judete, din cauza unor interferente generate de companii de comunicatii din Ucraina’. Vodafone poate face recurs impotriva deciziei Curtii de Apel in termen de 15 zile de la comunicare.

La sfarsitul anului trecut, ZF scria ca Vodafone cere despagubiri de 15 milioane de euro de la ANCOM ‘pentru ‘prejudiciul’ creat companiei de faptul ca o parte din spectrul radio achizitionat in anul 2012 de la statul roman nu poate fi utilizat in peste 20 de judete, in conformitate cu conditiile descrise in caietul de sarcini – din cauza unor interferente generate de companii de comunicatii din Ucraina’.

ZF mai scria ca, „Vodafone, care a platit statului aproape 230 mil. euro pentru ‘frecvente’, isi motiveaza cererea de acordare a unor despagubiri prin faptul ca in caietul de sarcini ANCOM nu ar fi precizat ca anumite blocuri de frecventa scoase la vanzare sunt afectate de interferente din Ucraina, iar in aceste conditii autoritatea ar trebui sa plateasca prejudiciul provocat Vodafone, care nu si-a putut desfasura operatiunile in conditiile estimate pe baza caietului de sarcini”.

Oficialii Vodafone si ai ANCOM nu au mai dorit ulterior sa comenteze acest litigiu.

Pe de alta parte, Ministerul Comunicatiilor a initiat in luna iulie din acest an un proiect de lege care va permite, in anumite conditii, reducerea tarifului platit de un operator telecom pentru utilizarea frecventelor radio, daca respectivele frecvente alocate prin licenta sunt interferate de catre alte statii de radiocomunicatii, producand intreruperea grava si repetata a serviciilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro