Sari direct la conținut

Muncitorii sezonieri români pot lucra în Marea Britanie și în acest an, cu viză. Care sunt condițiile

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

​Lucrătorii sezonieri din România vor putea lucra și anul acesta în Marea Britanie, în baza unei vize de ședere de până la şase luni, al cărei cost este de 244 de lire sterline.

  • „Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”, a anunțat pe Facebook, marți, Ambasada României în Marea Britanie.

Potrivit site-ului Guvernului britanic, românii pot solicita o viză de lucrător sezonier, care este valabilă pentru o perioadă de şase luni. Ei trebuie să facă dovada că vor fi plătiţi şi că se pot întreţine financiar în perioada şederii. De asemenea, trebuie să fie majori.

Românii pot solicita o astfel de vizită cu cel mult trei luni înainte să lucreze ca sezonieri în Marea Britanie, iar costul vizei este de 244 de lire sterline.

În baza unei astfel de vize, românii nu au posibilitatea de a accepta un loc de muncă permanent sau de a aduce membri ai familiei în Marea Britanie.

Mai multe informații despre condițiile privind obținerea unei astfel de vize sunt disponibile pe platforma gov.uk.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro