Sari direct la conținut

Guvernul va aproba miercuri măsuri de sprijin pentru companiile afectate de COVID-19/ Astăzi sunt pregătite online ultimele detalii

HotNews.ro
Ionel Danca, Foto: Guvern
Ionel Danca, Foto: Guvern

Măsurile economice pe care Guvernul urmează să le aprobe miercuri sunt pregătite într-un sistem video online de către ECOROM, un grup de lucru aflat sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului și Administrației Prezidențiale. Și ședința de Guvern va avea loc tot online. În cursul zilei de marți, grupul de lucru va primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză, a scris pe Facebook Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Potrivit acestuia, luni, grupul s-a concentrat pe pregătirea la nivel tehnic a măsurilor de sprijin pentru companiile și angajații afectați de efectele pandemiei COVID-19. Marți, vor fi reluate discuțiile tehnice pentru a finaliza forma actelor normative care vor fi adoptate.

Dancă spune că după aceea au discutat cu reprezentanții sectoarelor economice, cele mai expuse la riscurile generate de Coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

„Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin și criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri”, a spus Dancă.

Acesta a precizat că a avut loc luni și o consultare cu reprezentanții companiilor din domeniile economice esențiale pentru buna funcționare a serviciilor către populație: rețele comerciale, lanțuri farmaceutice, utilități, carburanți, bănci, comunicații.

Mesajul lor e că sunt pregătiți cu stocuri pentru perioada următoare. După un vârf al cererii de bunuri și servicii în ultimele zile, situația în momentul de față s-a calmat și sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare, a mai spus Dancă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro