Sari direct la conținut

Președintele CNCD, despre sesizarea în cazul Grapini: În trei săptămâni am putea avea o decizie  

HotNews.ro
Postarea distribuit de Maria Grapini, Foto: Facebook - Maria Grapini
Postarea distribuit de Maria Grapini, Foto: Facebook - Maria Grapini

Președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că sesizarea făcută de USR Diaspora, cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini, ar putea avea un răspuns în aproximativ trei săptămâni.

„Procedural, vom trimite citație către părți. Sunt niște termene pe care trebuie să le respectăm. După ce audiem părțile, facem un raport asupra plângerii și se va dezbate în Colegiu. In aproximativ trei săptămâni am putea avea o decizie”, a declarat președintele CNCD.

Uniunea Salvați România Diaspora a sesizat, joi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la postarea pe Facebook a europarlamentarului Maria Grapini, care conține mesajul „fără certificat de prost nu puteți participa” pentru că a vrut să arate că „nu se poate nimeni erija că reprezintă toată Diaspora”.

”Afirmațiile publice emise de Maria Grapini, o persoană cunoscută la nivel național și internațional și care exercită puterea publică, au efectul de a umili și demoraliza pe cei vizați. Mai mult, faptul că o persoană publică folosește exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunități, doar pe bază convingerilor politice, induce publicului că un comportamentul jignitor față de românii din diaspora este legitim și justificabil din moment ce este susținut de un funcționar public de rang înalt”, se arată în sesizarea făcută la CNCD, potrivit USR.

De asemenea, „USR consideră că insultarea comunității românești din afara țării este un gest absolut incalificabil indiferent de împrejurări, dar mai ales ținând cont de standarde morale pe care le impune funcția publică”, se arată în același comunicat.

Maria Grapini a distribuit, miercuri, pe contul său de Facebook, o postare a unui alt utilizator al rețelei de socializare cu mesajul „Informăm diasporenii că taxa de prost se plătește la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteți participa la miting”. Ulterior, postarea a fost ștearsă de pe contul de Facebook al eurodeputatului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro