Sari direct la conținut

VIDEO Un pacient de culoare, arestat de poliția americană pentru că ar fi vrut să fure stativul de perfuzii la care era conectat

HotNews.ro
stativ perfuzii, Foto: Hotnews
stativ perfuzii, Foto: Hotnews

Un pacient de culoare din SUA a fost arestat în apropierea unui spital, pe motiv că ar fi vrut să fure stativul de perfuzii la care era conectat. Bărbatul spune că a ieșit la o plimbare, la recomandarea medicului, însă a fost reținut după ce un agent de pază caucazian l-a acuzat că vrea să fure aparatul. Poliția investighează incidentul.

Bărbatul, Shaquille Dukes, a depus plângere pentru discriminare rasială.

Poliția din Freeport a susținut că ofițerii săi au acționat ”cât de bine au putut”, dând publicității și o înregistrare a incidentului, însă au demarat și o anchetă independentă, relatează BBC News.

Pe de altă parte, reprezentanții spitalului Freeport Memorial au refuzat să comenteze incidentul, precizând că este o chestiune care trebuie gestionată de poliție.

Incidentul a avut loc pe 9 iunie, însă a intrat în atenția presei abia luni, când a devenit un subiect intens mediatizat.

Poliția a transmis luni că inspectori din afara instituției vor stabili dacă polițiștii au acționat corect sau nu arestându-l pe bărbat.

Bărbatul de 24 de ani din Chicago spune că era internat în spital, fiind diagnosticat cu dublă pneumonie.

Într-o postare pe Facebook, el povestește: ”După ce am primit instrucțiuni din partea medicilor să mă plimb, am fost oprit de un agent de securitate plin de zel și rasist care a pretins că încerc să părăsesc spitalul pentru a vinde echipamentul medical pe eBay”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro