Sari direct la conținut

Deputat PNL, atac la Dan Barna: Omul e mincinos sau nebun?

HotNews.ro
Pavel Popescu, Foto: Hotnews
Pavel Popescu, Foto: Hotnews

Deputatul PNL Pavel Popescu lansează un atac la adresa liderului USR, Dan Barna, după afirmațiile acestuia potrivit cărora dacă el era președinte nu s-ar fi întâmplat tragedia de la Carcal. Popescu se întreabă retoric dacă „omul este mincinos sau nebun” și reamintește că el a depus în Parlament un proiect care prevede că pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral trebuie introdusă necesitatea unui aviz psihologic.

„Un partid nou ne spune de 3 ani că ei nu mint. Azi, candidatul lor la prezidențiale ne spune că dacă era președinte, nu se întâmplă tragedia de la Caracal. Acum decideți voi: omul e mincinos sau nebun?”, este mesajul transmis pe Facebook, joi dimineață, de deputatul liberal Pavel Popescu.

De asemenea, Popescu reamintește, „pentru a doua variantă”, „soluția” propusă de el „prin iniva legislativa #faranebuni”. El publică un link către proiectul de lege depus de el anul trecut la Camera Deputaților, pentru modificarea Legii 2018/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente. Proiectul de lege vizează introducerea unei noi prevederi pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral: avizul psihologic.

Reacția deputatului liberal vine în contextul în care liderul USR Dan Barna a declarat că dacă el ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.

„Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni”, a declarat, miercuri seară, la TVR1, liderul USR și candidatul Alianței USR-PLUS la prezidențiale, Dan Barna.

Întrebat ce soluții ar fi propus pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal, Barna a spus: „Viteză mai mare de reacție. Dincolo de asta, convocarea mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment, ceea ce trebuie să facă un președinte cum o să fiu”.

Liderul USR a afirmat că președintele Iohannis s-a poziționat diferit în problemele statului față de fostul președinte „extra jucător” Traian Băsescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro