Sari direct la conținut

Miros greu de produse petroliere în Ploieşti. Garda de mediu confirmă depășiri ale emisiilor de metan, etan sau butan / Controale la rafinării

HotNews.ro
Rafinaria Petrotel-LUKOIL, Ploiesti, Foto: LukOil Romania
Rafinaria Petrotel-LUKOIL, Ploiesti, Foto: LukOil Romania

Instituţiile de mediu din Prahova au început controale la rafinăriile Petrotel Lukoil şi Vega din Ploieşti, după o serie de sesizări făcute de cetăţeni cu privire la un miros greu de produse petroliere care a persistat în oraş. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova a transmis că vineri, la Ploieşti, au fost înregistrate creşteri ale emisiilor de metan, etan, propan, butan, pentan şi hexan, iar pentru dioxidul de sulf şi particulele în suspensie s-a constatat o tendinţă crescătoare a valorilor faţă de cele înregistrate în mod normal în zonă.

APM Prahova spune că a monitorizat calitatea aerului în zonele: Bariera Bucov-Bereasca, Bulevardul Bucureşti, zona centrală şi zona platformei industriale de Nord Ploieşti. Nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită/concentraţiilor maxime admise pentru indicatorii monitorizaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare, dar în zona Bucov-Bereasca s-au înregistrat creşteri punctuale ale valorilor măsurate pentru indicatorii: metan (CH4), etan (C2H6), propan (C3H8), butan (C4H10), pentan (C5H12), hexan (C6H14). Pentru acești indicatori nu există valori limită în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului, sursa nu a fost încă identificată, verificările fiind în derulare.

Directorul Gărzii de Mediu Prahova, Ioana Feraru, a declarat, pentru Agerpres, că verificările sunt făcute la cele două rafinării din Ploieşti, Lukoil şi Vega, ca urmare a unor sesizări primite din partea cetăţenilor cu privire la mirosul puternic de produse petroliere resimţit în oraş.

De asemenea, primarul Andrei Volosevici a cerut verificări în urma reclamațiilor oamenilor care au sunat la dispeceratul municipalităţii.

Conform Primăriei Ploieşti, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova l-a informat pe primar că aceste situaţii nu sunt cauzate de posibile incendii din zonă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro