Sari direct la conținut

VIDEO Trei tineri „bătuți și sechestrați” de „mascați” / Atacatorii, ridicați de trupele speciale după trei luni

HotNews.ro
Mașină de poliție, Foto: Dreamstime / Vlad Ispas
Mașină de poliție, Foto: Dreamstime / Vlad Ispas

Șapte indivizi care s-au dat drept agenți ai poliției rutiere și care erau mascați au oprit în ianuarie o mașină în care se aflau trei tineri pe care i-au bătut și imobilizit. Acum, la trei luni de la atac, a venit rândul adevăraților „mascați” să îi ridice pe atacatori și să îi ducă la audieri. Potrivit unor surse din anchetă, atacul ar avea legătura cu livrarea unei cantități mari de droguri, relatează Știrile PROTV.

Totul a pornit în luna ianuarie când, într-o zonă slab circulată dintre Băile Herculane și Baia de Aramă, pe Valea Cernei, șapte indivizi au tras pe dreapta mașina în care se aflau trei tineri. Fiind mascați, victimele au crezut că sunt opriţi de poliţie.

„Simulau calitatea de agenți de poliție rutieră, erau mascați, înarmați cu pistoale de tip airsoft și au mai folosit la comiterea faptelor și o lampă auto stroboscop și o paletă reflectorizantă”, a declarat Gheorghe Ciocan, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Doar că, o dată trași pe dreapta, cei trei au fost bătuți și imobilizați.

”Cei 7 suspecți au pulverizat substanțe iritant lacrimogene, obligând persoanele vătămate să iasă din autoturism, după care i-au imobilizat și i-au trântit pe partea carosabilă, legându-i cu coliere, încătușându-i, de fapt, cu coliere din plastic”, a mai spus procurorul Gheorghe Ciocan.

Apoi atacatorii le-au luat telefoanele mobile, pe care le-au închis în mașina victimelor, să nu poată cere ajutor, și au plecat cu tot cu cheile autoturismului.

Legați și lăsați în frig, cei trei au fost descoperiți în cele din urmă de un alt șofer care trecea întâmplător pe-acolo, şi care a sunat la 112.

Totul ar avea legătură cu drogurile

Potrivit unor surse din anchetă, atacul ar avea legătura cu livrarea unei cantități mari de droguri. Totuși, la audierile care au urmat, victimele au susținut că nu îi cunosc pe agresori și nu știu de ce au fost sechestrați.

Anchetatorii au descins miercuri în locuinţele suspecților din Constanta. Șase indivizi au fost ridicați și duși la Drobeta Turnu Severin, unde are loc ancheta.

”Cercetările sunt în curs de derulare, beneficiază de prezumția de nevinovăție”, a spune avocatul suspecților, Sorin Crudiu.

Cei 6 suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore. Sunt acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal, trei infracțiuni de tâlhărie calificată și 7 infracțiuni de uzurpare de calități oficiale. Un al șaptelea suspect este reținut la Constanța, pentru trafic de droguri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro