Sari direct la conținut

Hotelul Dunărea, de pe vremea când era simbol al găzduirii oaspeților veniți cu trenul la București și până acum, când e plin de bălării la ultimul etaj

HotNews.ro
Hotel Dunarea plin de balarii, mai 2024, Foto: B365.ro
Hotel Dunarea plin de balarii, mai 2024, Foto: B365.ro

Când vii la București cu trenul până la Gara de Nord, când ieși pe la principala cale de acces, este foarte probabil unul din primele lucruri pe care la zărești când faci ochii roată este o clădire gri, care pare că abia se ține pe picioare.

Este Hotelul Dunărea, unul dintre monumentele istorice al Capitalei, o clădirea construită între 1935 și 1940 și a fost, decenii la rând, un fel de simbol de bun venit și bună găzduire în București.

La inaugurare, avea 70 de camere împărțite pe 7 etaje, suprafața totală fiind de 2.758 de metri pătrați.

Din toate prin câte a trecut, cel mai dramatic, dezastruos pentru hotelul Dunărea a fost cutremurul din 1977. Deși a fost grav afectat, n-a fost trecut de comuniști pe lista pentru consolidare. Apoi, după ’90, a fost lăsat complet în paragină.

În prezent, hotelul arată ca un studio de filme horror, fiind încadrat în clasa de risc seismic I. Se lucrează la proiectul pentru reabilitarea clădirii și transformarea sa în Centru Cultural. Totodată, întreaga zonă a Gării de Nord va fi refăcută, anunță administrația locală.

Hotelul Dunărea din București, pe vremea când era simbol pentru turiști și bucureșteni

Hotelul Dunărea se află pe Calea Griviței 138B, București. A fost construit în perioada interbelică, între anii 1935-1940.

Hotelul a fost unul impunător, ținând cont de acele vremuri. Când a fost inaugurat, avea 70 de camere împărțite pe 7 etaje, suprafața totală fiind de 2.758 de mp. Terenul avea o suprafață totală de 493 mp.

Vreme de mai bine de 35 de ani, aici, turiștii au avut cea mai bună opțiune de cazare, la doi pași de Gara de Nord.

Citește, pe B365.ro, o poveste dureros de complicată a unui monument istoric din București.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro