Sari direct la conținut

VIDEO Donald Trump l-a invocat pe Lenin în ultimul său miting electoral: „Cred că el a spus asta”

HotNews.ro
Donald Trump la un miting electoral din Pennsylvania, Foto: Captura video
Donald Trump la un miting electoral din Pennsylvania, Foto: Captura video

Fostul președinte american Donald Trump l-a invocat pe fostul lider bolșevic Vladimir Lenin în timpul ultimului său miting electoral pentru a acuza din nou fraudarea alegerilor prezidențiale pe care le-a pierdut în urmă cu aproape doi ani.

Trump a afirmat că persoanele care au numărat voturile sunt principalele responsabile de fraudarea alegerilor, întrebându-și susținătorii dacă „ați auzit vreodată acea afirmație a lui, cred că a fost Lenin – multe persoane ar spune [numele] cu mai puțină sofisticare, Lenin, Lenin, îmi place modul în care ei (rușii) spun asta”, a afirmat fostul președinte american.

„El a spus că numărarea voturilor este mult mai importantă decât candidatul, păi s-a dovedit că este adevărat. Numărarea voturilor este mult mai importantă decât candidatul, a spus-o Lenin”, a explicat Donald Trump în fața susținătorilor săi din statul Pennsylvania.

Potrivit Newsweek, el a participat la acest miting electoral pentru a-l susține pe candidatul republican din Pennsylvania pentru Congres la alegerile parțiale (midterm) ce vor avea loc în Statele Unite pe 8 noiembrie.

Julia Davis, o jurnalistă americană care, la fel ca mai cunoscutul Francis Scarr de la BBC, monitorizează mass-media rusă, a notat pe pagina sa de Twitter că afirmațiile lui Trump au fost pe amplu comentate de presa rusă care a concluzionat că citatul invocat de Trump nu îi aparține lui Lenin.

Donald Trump a cerut să fie reînvestit președinte al SUA

Noile comentarii ale fostului președinte republican vin după ce săptămâna trecută el a cerut într-o postare făcută pe Truth Social, rețeaua sa de socializare, să fie reînvestit președinte al Statelor Unite sau organizarea „imediată” de noi alegeri prezidențiale în contextul în care nu a renunțat niciodată la acuzațiile că alegerile din noiembrie 2019 au fost fraudate.

Trump a solicitat acest lucru după ce Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta/Facebook, a vorbit într-un interviu acordat podcasterului american Joe Rogan despre faptul că Facebook a limitat temporar reach-ul unei povești despre datele de pe un laptop care i-ar fi aparținut lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, pe atunci contracandidat al lui Trump la alegerile prezidențiale americane.

„FBI A ÎNGROPAT POVESTEA DESPRE LAPTOPUL LUI HUNTER BIDEN știind că, dacă nu o fac, Trump ar fi câștigat cu ușurință Alegerile Prezidențiale din 2020”, a scris el.

„Aceasta este o FRAUDĂ masivă și INGERINȚĂ ÎN ALEGERI la un nivel care nu a mai fost văzut în țara noastră. REMEDIU: Declarați câștigătorul de drept sau, și aceasta ar fi soluția minimală, declarați Alegerile din 2020 iremediabil de compromise și organizați noi Alegeri, imediat!”, a cerut Donald Trump.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro