Sari direct la conținut

Forțele israeliene ucid trei activiști palestinieni în Cisiordania (armată)

HotNews.ro
Soldati israelieni, Foto: Mosab Shawer / Zuma Press / Profimedia
Soldati israelieni, Foto: Mosab Shawer / Zuma Press / Profimedia

Trei palestinieni care se pregăteau să comită un atentat au fost uciși duminică de forțele de securitate israeliene în Cisiordania ocupată, potrivit armatei, într-un moment de recrudescență a violențelor în teritoriu, scrie AFP.

„O celulă teroristă din tabăra de refugiați de la Jenin a fost identificată într-o mașină care se îndrepta spre comiterea unui atentat”, au precizat armata, poliția și Shin Beth, serviciul de securitate internă al Israelului, într-un comunicat comun.

Liderul celulei și alți doi membri au fost uciși de forțele de securitate în apropiere de Jenin, în nordul Cisiordaniei, potrivit comunicatului.

Ministerul palestinian al Sănătății a confirmat că trei palestinieni au fost uciși de „gloanțe trase de către ocupație (Israel) în apropierea orașului Arraba”, în regiunea Jenin.

Armata israeliană l-a identificat pe liderul celulei ca fiind Nayef Abou Zwiess, în vârstă de 26 de ani, descris în comunicat ca fiind un „activist înarmat” în tabăra de refugiați din Jenin.

Acesta a adăugat că a fost implicat în „operațiuni armate împotriva forțelor noastre de securitate în trecut, urmând instrucțiunile teroriștilor din Fâșia Gaza”.

Armata israeliană efectuează în mod regulat raiduri în nordul Cisiordaniei, un bastion al grupărilor armate palestiniene. În această regiune a avut loc recent un val de atacuri împotriva israelienilor, precum și violențe antipalestiniene din partea coloniștilor evrei.

Tabăra de refugiați de la Jenin, în special, a devenit simbolul luptei palestinienilor împotriva Israelului, care o consideră „un centru al terorismului”.

Mișcarea islamistă Hamas, care se află la putere în Fâșia Gaza, a calificat moartea celor trei palestinieni duminică drept o „crimă” și a declarat că Israelul va „plăti prețul”.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a lăudat „forțele de securitate pentru eliminarea celulei teroriste care urma să comită un atac împotriva cetățenilor israelieni”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro