Sari direct la conținut

Putin, certat de o pensionară pentru prețul ouălor. Liderul rus a găsit repede o scuză

HotNews.ro
Putin la conferința-maraton de la sfârșitul anului, Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia
Putin la conferința-maraton de la sfârșitul anului, Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a prezentat joi scuze, gest rar, atunci când o pensionară i s-a plâns de prețul ouălor, dar a dat vina în cele din urmă pe executiv.

În timpul conferinței-maraton a lui Putin cu mass-media și cu membri ai publicului care au sunat din întreaga Rusie, pensionara Irina Akopova a fost prezentată stând la masa din bucătăria sa și adresându-se președintelui printr-o legătură video.

Ea s-a plâns că prețurile la ouă, piept de pui și aripioare au crescut vertiginos, notează Reuters.

„Vladimir Vladimirovici, aveți milă de pensionari! Nu primim milioane de euro la pensii. Rezolvați această problemă – nu avem la cine să ne adresăm”, a spus ea.

„Îți sunt foarte recunoscătoare, mă bazez pe tine să mă ajuți”.

Întrebarea a reflectat îngrijorarea reală a rușilor cu privire la costul vieții și a venit după ce Putin a recunoscut deja că inflația s-ar putea apropia de 8% în acest an.

„Îmi cer scuze pentru acest lucru, dar acesta este un eșec al activității guvernului… Promit că situația va fi corectată în viitorul apropiat”, a declarat Putin.

Maratonul de întrebări și răspunsuri este un format care îi oferă lui Putin șansa de a arăta că este înțelegător cu îngrijorările oamenilor obișnuiți și că le ordonă oficialilor să le rezolve.

Guvernul a declarat săptămâna aceasta că va scuti 1,2 miliarde de ouă de taxe de import în prima jumătate a anului viitor pentru a încerca să țină în frâu prețurile care au crescut cu peste 40% în acest an.

Unii dintre cei care și-au prezentat problemele în fața președintelui rus au primit soluții imediate în timpul conferinței de joi.

La câteva minute după ce un grup de băieți s-a plâns lui Putin de starea dărăpănată a sălii lor de sport din Crimeea, prezentatorul TV Pavel Zarubin a declarat că voluntari din teritoriul anexat de Rusia au sunat și au promis să o renoveze.

Săptămâna trecută, procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a cerut subordonaților săi să verifice producătorii și comercianții, după ce prețul ouălor a crescut cu 40% de la începutul anului, potrivit The Moscow Times.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro