Sari direct la conținut

Acuzații grave împotriva căpitanului suspectat de accidentul de pe Dunăre, în apropierea Budapestei / 5 persoane încă sunt date dispărute

HotNews.ro
Nava de croaziera Heidelberg, Foto: FERENC ISZA / AFP / Profimedia
Nava de croaziera Heidelberg, Foto: FERENC ISZA / AFP / Profimedia

Ungaria l-a reținut pe căpitanul unei nave de croazieră înregistrate în Elveția după coliziunea ce a avut loc sâmbătă pe Dunăre în apropierea Budapestei, accident soldat cu doi morți și alte 5 persoane încă date dispărute, a anunțat luni poliția ungară, citată de Reuters.

Accidentul a fost raportat sâmbătă după ce un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost găsit cu o rană la cap sângerândă lângă un drum de lângă Dunăre aflat în apropierea localității Veroce, la 55 de kilometri nord de Budapesta.

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost recuperat în aval de Veroce. A doua victimă, o femeie, a fost descoperită și mai la sud, în apropierea unui pod de la periferia de nord a capitalei ungare, unde poliția a descoperit o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni, care a fost avariată.

Poliția ungară a declarat luni că persoana reținută este un cetățean ceh și că el a fost interogat și reținut în baza mai multor suspiciuni, inclusiv aceea că s-a sustras de la locul faptei.

„Poliția suspectează că căpitanul nu și-a alertat echipajul cu privire la accident, nu a urmat regulile protocolului de salvare și nu a întreprins nicio acțiune pentru a salva persoanele afectate”, afirmă un comunicat remis presei luni.

Poliția ungară mai spune în comunicat că a interogat 25 de persoane ca posibili martori, inclusiv echipajul vasului, turiștii de la bordul său și alți indivizi.

Căutările pentru cele 5 persoane dispărute au continuat luni, toate aflându-se în timpul accidentului în ambarcațiunea cu motor găsită lângă podul din nordul Budapestei.

Deși poliția nu a dezvăluit numele căpitanului arestat, agenția Reuters notează că reporteri ai săi au văzut nava de croazieră Heidelberg ancorată duminică în orașul Komarom, în amonte față de locul coliziunii, cu zgârieturi mari vizibile pe prova sa.

Un grup de turiști chinezi a debarcat de pe navă duminică. Unul dintre ei le-a spus corespondenților Reuters că nu și-a dat seama că nava ar fi fost implicată într-un accident.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro