Sari direct la conținut

Doi chinezi au dărâmat cu excavatorul o porțiune din Marele Zid dintr-un motiv greu de imaginat

HotNews.ro
Marele Zid Chinezesc, Foto: Yang Shiyao / Xinhua News / Profimedia Images
Marele Zid Chinezesc, Foto: Yang Shiyao / Xinhua News / Profimedia Images

Autoritățile din China au arestat două persoane acuzate că au folosit un exacavator pentru a distruge o secțiune din Marele Zid Chinezesc dintr-un motiv greu de imaginat, relatează Insider.

Poliția chineză a arestat un bărbat în vârstă de 38 de ani și o femeie de 55 de ani după ce în luna august a anului trecut a primit o reclamație potrivit căreia cineva a creat o „breșă” în unul dintre cele mai faimoase monumente istorice din lume, potrivit CNN, care citează televiziunea de stat chineză CCTV.

Mass-media din China afirmă că bărbatul și femeia care au fost arestați, doi localnici, au vrut să își creeze o „scurtătură” prin zid. Cotidianul China Daily scrie că daunele au afectat integritatea structurală a acelei porțiuni a Marelui Zid și că acesta nu mai poate fi reparat.

Incidentul a avut loc în provincia Shanxi din nord-estul Chinei.

Cele mai vechi segmente ale Marelui Zid, care are o lungime de peste 21.000 de kilometri, au fost construite în secolul III î.e.n., alte porțiuni fiind adăugate în secolele ulterioare.

Deși monumentul istoric a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1987, zidul a continuat să se degradeze în anii care au urmat, căzând victimă turiștilor neglijenți, intensificării deșertificării care îi afectează integritatea și indolenței autorităților comuniste.

Un raport din 2015 afirma că aproape o treime din porțiunile zidului construite în timpul faimoasei dinastii Ming (1368 – 1644) au dispărut.

La doar un an după publicarea acestui raport, autoritățile chineze au betonat o secțiune a Marelui Zid, declanșând indignare pe rețelele de socializare din China.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro