Sari direct la conținut

Orban, despre faptul că Ponta nu va vota moțiunea dacă el rămâne propunere de premier: "Nu ne cramponăm de o condiție. Suntem deschiși la negocieri"

HotNews.ro
Ludovic Orban, Foto: Agerpres
Ludovic Orban, Foto: Agerpres

​Ludovic Orban a declarat luni că PNL este deschis la negocieri după căderea guvernului în urma moțiunii de cenzură și că nu se cramponează de „o anumită condiție”, referindu-se la faptul că el a fost desemnat de către partid drept propunerea de prim-ministru. Precizarea vine în contextul în care Victor Ponta a declarat că parlamentarii Pro România vrea demiterea guvernului, dar nu susține varianta cu Ludovic Orban premier.

„PNL va participa la negocierile de după moțiune și în mod evident, în funcție de rezultatele concrete ale negocierilor, va sprijini sau nu o formulă mai bună de guvernare. Va sprijini cu siguranță orice formulă mai bună de guvernare. De asemenea, nu s-a schimbat nimic. Oricând PNL dacă are capacitatea să formeze o majoritate parlamentară est dispus să își asume formarea guvernului. PNL deține 20% din Parlamentul României, PNL, după reușita căderii moțiunii, este deschis la negocieri și va susține acea variantă care este mai bună pentru țară”, a declarat Orban, întrebat despre condiția pusă de Victor Ponta ca el să nu fie premier în cazul unei reușite a moțiunii.

Liderul PNL a amintit de faptul că partidul a decis, în cadrul Consiliului Național, ca el să fie desemnat candidatul la funcția de prim-ministru. „Asta nu înseamnă că ne cramponăm de o anumită condiție,” a adăugat însă Orban.

Fostul premier Victor Ponta, lider al Pro România, a declarat tot luni că va sprijini „orice efort de înlocuire” a Guvernului Dăncilă, dar nu și formula propusă de PNL care a inițiat moțiunea de cenzură. Ponta a precizat că oferta liberalilor, cu Orban-premier, „nu e legitimată de electorat și noi nu o vom sprijini”.

„Facem un apel de a discuta și azi, și mâine, și miercuri cu cei din PSD și ALDE pentru a spune că înlocuim cu un guvern competent care să conducă România”, a spus Ponta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro