Sari direct la conținut

UDMR are o „reticență maximă” pentru votul electronic. Korodi: Nu există siguranța 100% a traseului de date

HotNews.ro
Attila Korodi in studioul HotNews.ro, Foto: Hotnews
Attila Korodi in studioul HotNews.ro, Foto: Hotnews

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi a declarat vineri, la RFI că Uniunea nu agreează ideea eventualei introduceri a votului electronic la alegeri. Korodi susține că în prezent nu există nici o siguranță ca voturile colectate să nu fie distorsionate.

”Pe votul electronic noi avem o reticență maximă. Nu există la ora actuală nici o siguranță ca votul dat și voturile colectate să nu fie distorsionate. Există destule semne din celelalte democrații occidentale, în care aceste modalități încă sunt respinse. Nu există siguranța traseului de date 100%, fără să existe posibilitatea de a distorsiona rezultatul”, a explicat Korodi la RFI.

Korodi susține că este nevoie de secții de votare adecvate și că UDMR ar susține varianta organizării alegerilor pentru Diaspora pe o perioada de două zile. ”Deja există o legislație, dar aceasta trebuie revizuită, văzut dacă poate să fie făcută mai flexibilă, mai dinamică, mai accesibilă(…) ”Nu în ultimul rând, da, ținem să se desfășoare alegerile în cazul Diasporei nu într-o singură zi, ci în două-trei zile, fără nici o problemă”, declară deputatul UDMR.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului după alegerile din 26 mai, un proiect urgent pentru modificarea legislației electorale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro