Sari direct la conținut

Amical: Italia vs Bosnia-Herţegovina – Test de moral pentru „Squadra Azzurra”

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Italia – Bosnia-Herţegovina, meci de pregătire, este programat, duminică, 9 iunie, de la ora 21:45, pe Stadio Carlo Castellani din Empoli, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Italia, calificată cu emoţii la Campionatul European, şi Bosnia-Herţegovina, una din marile dezamăgiri ale preliminariilor, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide amicale perfectate înainte de debutul Euro 2024.

Italia s-a calificat la turneul final din Germania după ce a terminat pe locul 2 în Grupa C din preliminarii, cu 14 puncte, la egalitate cu Ucraina, care s-a clasat pe locul 3 (a avut avantajul meciurilor directe), dar cu şase mai puţine decât Anglia, care a câştigat grupa din care au mai făcut parte Macedonia de Nord şi Malta.

„Squadra Azzurra”, antrenată de Luciano Spalletti şi care este pe locul 9 în clasamentul FIFA, s-a impus în ambele partide de verificare din luna martie, 2-1 cu Venezuela şi 2-0 cu Ecuador, disputate pe terenuri neutre, în SUA, iar pe 4 iunie a remizat acasă cu Turcia, scor 0-0.

La Euro 2024, Italia va juca în Grupa B, cu Spania, Croaţia şi Albania.

Bosnia-Herţegovina a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2024 după ce a fost eliminată în play-off-ul B din Nations League, în semifinale, de Ucraina, scor 1-2 pe teren propriu (a condus cu 1-0 şi a cedat ca urmare a două goluri încasate în minutele 85 şi 88).

Naţionala antrenată din aprilie 2024 de fostul internaţional bosniac Sergej Barbarez terminase preliminariile pe locul 5 în Grupa J, cu 9 puncte (doar peste Liechtenstein, cu 0 puncte), departe de primele două clasate, Portugalia (30 de puncte) şi Slovacia (22 de puncte), dar şi sub Luxemburg (17 puncte) şi Islanda (10 puncte).

De altfel, singurele succese obţinute de Bosnia-Herţegovina în ultimele 11 meciuri sunt cele obținute contra modestei selecţionate din Liechtenstein (2-1 acasă şi 2-0 în deplasare), iar în rest a pierdut de nouă ori.

Bosnia-Herţegovina, care ocupă locul 74 în clasamentul FIFA, a disputat un singur meci amical în 2024, pe 3 iunie, în deplasare, cu Anglia, scor 0-3.

Cele două echipe naţionale s-au mai întâlnit de patru ori în ultimii cinci ani, iar Italia a obținut trei victorii cu Bosnia-Herţegovina, un meci terminându-se la egalitate.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Italia – Bosnia-Herţegovina.

Italia – Bosnia-Herţegovina 1
Cotă 1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro