Sari direct la conținut

Steaua – Otelul Galati 3-1. Pentru Lacatus

HotNews.ro

Totul a mers excelent pentru Steaua la debutul lui Marius Lacatus pe banca tehnica. Nicolae Dica a revenit la forma care l-a consacrat, marcand doua goluri, fiind coautor al reusita in proprie poarta a lui Semeghin si avand multe alte faze spectaculoase. Iar publicul s-a reintors alaturi de echipa, aproape 20.000 de spectatori fiind martori la succesul contra Otelului.

„Sunt multumit de joc si de rezultat. E important pentru toti si pentru moralul jucatorilor, care era un pic scazut. Sunt sigur ca daca vom castiga in continuare veti vedea evolutii din ce in ce mai bune. Am mai avut si momente de suferinta, pe care trebuie sa le remediem, dar victoria conteaza. Intotdeauna am spus: conteaza sa inscriem un gol mai mult decat adversarul.”

Marius Lacatus – antrenor Steaua

„Am facut un joc de calitate si ne-am impus. Steaua a facut cel mai bun joc de pana acum. S-a vazut altceva si sper s-o tinem tot asa. Spiritul lui Lacatus a revenit. N-am avut emotii pentru el, eram sigur de victorie. Le multumim suporterilor pentru primirea facuta lui Lacatus. Cu acest joc Steaua poate invinge si la Timisoara. Cu Sevilla mai vedem. Reactia jucatorilor s-a schimbat.”

Adrian Ilie – manager sportiv Steaua

„Din pacate si in aceasta seara am fost spitalul de urgenta, am resuscitat-o pe Steaua. Am facut, insa, progrese: de la 6-1 si 4-1 la 3-1. Ar trebui sa ne felicitam. In Ghencea nu poti lua puncte cand e nesiguranta in poarta si in aparare si cand iti si dai singur gol. Am inceput sa-i invidiem pe cei de la U Cluj. O sa-i ajungem la autogoluri.”

Petre Grigoras – antrenor Otelul

Steaua a inceput in forta, Rada trecand pe langa deschiderea scorului in minutul 2. In minutul 8, Dica a modificat prima oara tabela. Dupa o patrundere pe partea dreapta, decarul stelist a sutat din 10 metri, Kouha a respins in fata dar mingea i-a revenit lui Dica, acesta trimitand-o sub transversala. Stelistul nu mai inscrisese din etapa a doua.

Galatenii ies la joc si au doua ocazii mari in tot atatea minute, dar Zapata se opune pe rand in fata lui Szekely si Gabi Paraschiv.

In minutul 32, Steaua isi dubleaza avantajul. Cornerul executat de Nicolita este recentrat in careu de Dica, si Dorin Semeghin trimite in proprie poarta.

Dupa pauza, Otelul iese mai montata de la vestiare si reuseste sa reduca diferenta prin reusita de exceptie a lui Szekely. Mijlocasul dreapta a executat perfect o lovitura libera de la 30 de metri, mingea fiind catapultata in vinclul portii lui Zapata. A fost primul gol al Otelului in Ghencea dupa o pauza de opt ani.

Dica iese din nou la rampa in minutul 58, lobul sau de la 10 metri fiind respins de pe linia portii de Sergiu Costin. In minutul 66, stelistul a incercat sa salte mingea in careu peste Jelev si bulgarul a avut o singura solutie: oprirea mingii cu mana. Penaltiul acordat pentru acest hent a fost transformat cu siguranta de acelasi Nicolae Dica, evident jucatorul meciului.

Steaua a mai trecut de doua ori pe langa gol. Mai intai Lovin a fost blocat de Kouha, care a avut un reflex spectaculos la sutul mijlocasului stelist de la 20 de metri, iar apoi Nicolita a reluat pe langa poarta o centrare perfecta a lui Nesu.

Steaua reuseste prima victorie dupa doua esecuri suferite la Sevilla si Cluj, care au dus la schimbarea antrenorului principal. Marius Lacatus debuteaza cu dreptul dar urmeaza primul sau test important: deplasarea de la Timisoara, de duminica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro