Sari direct la conținut

Greenpeace: iPhone contine substante chimice periculoase

HotNews.ro

Organizatia ecologista internationala Greenpeace a facut publice, luni, rezultatele unei analize asupra telefonului iPhone, acuzand producatorul american Apple ca, recent lansatul dispozitiv contine doua tipuri de substante chimice periculoase pentru organismul uman, substante care au fost indepartate, sau sunt in proces de indepartare de catre alti producatori mondiali de telefonie mobila.

Greenpeace atentioneaza ca in contextul in care iPhone urmeaza sa fie lansat pe piata europeana, luna viitoare, produsul are trebui sa fie cel putin la fel de “verde” ca alte produse oferite de producatori precum Sony Ericsson, Nokia and Motorola.

Greenpeace a postat luni, pe site-ul propriu un raport in care se prezinta rezultatele unei analize efectuate in laboratoarele de cercetare din Marea Britanie asupra recent lansutului telefon al Apple, iPhone.

Ce au relevat analizele Greenpeace

Oficialii Greenpeace acuza ca iPhone are in componenta doua tipuri de substante chimice periculoase, respectiv PVC-uri (des folosite in industrie, insa dificil de reciclat si care cauzeaza eliminarea de bioxid in productie) si BFR-uri („brominated flame retardants” – substante chimice care intarzie propagarea focului.

Unele dintre acestea sunt considerate poluanti organici persistenti (POP) si datorita persistentei si bioacumularii prezinta un real pericol pentru mediu si sanatatea umana). Substantele in cauza au efecte negative asupra hormonilor si pot afecta organele genitale, sustine Greenpeace.

Raportul Greenpeace atentioneaza ca Nokia a incetat sa mai foloseasca PVC-urile in productia terminalelor mobile, iar producatori precum Motorola si Sony Ericsson au deja pe piata produse care nu mai contin deloc BFR-uri.

Comunicatul de presa Greenpeace, 15 octombrie 2007

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro