Sari direct la conținut

Demnitari PNL si UDMR au pus mana pe locuinte ANL la subpret

Gandul

Mihai Voicu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, si alti demnitari liberali si udemeristi au ajuns fraudulos pe lista proprietarilor de vile si apartamente ieftine construite prin intermediul ANL. Repartitiile politice de locuinte s-au facut imediat dupa scoaterea PD de la guvernare.

Frauda este, insa, cu acoperire legala. Gheorghe Popescu, directorul ANL, recunoaste deschis ca traficul de influenta e mai tare decat criteriile oficiale de selectie a clientilor agentiei la constructia de locuinte prin credit ipotecar: „Acele criterii sunt orientative.”

„Lista criteriilor e un document intern al ANL, nu apare in niciun act normativ. Deci nu incalcam nicio lege, decat poate un principiu moral, atunci cand ne alegem clienti care nu s-ar incadra in cerintele respective. Nu vad de ce ar fi vreo problema, din moment ce nu e vorba de bani publici. Acest program de constructie prin credit ipotecar nu se adreseaza saracilor.

Va pot spune ca am un client care are 5 case. I-am ajutat pe unii demnitari, pentru ca stiu cum e sa vii din provincie si sa nu ai casa in Bucuresti”, ne-a declarat Popescu.

ANL a desfasurat operatiunea „vile si apartamente pentru demnitari” in mare secret. Cele doua obiective din Bucuresti vizate de demnitari nu au fost publicate pe site-ul ANL, cum s-a intamplat cu alte amplasamente.

E vorba de grupul de 134 de vile din noul cartier Brancusi si de un bloc cu 100 de apartamente, de pe Soseaua Virtutii (zona Lacul Morii), ambele situate in sectorul 6.Ministrul Voicu are punctaj negativ conform criteriilor ANL si, totusi, este proprietarul unei vile ANL cu 4 camere, suprafata construita de 220 mp si care a costat doar 106.000 euro, TVA inclus.

Cu aceeasi suma se vinde un apartament de bloc situat in vecinatatea vilei d-lui Voicu. Ministrul a dat 56.000 euro pe loc si diferenta o achita prin credit ipotecar, contractat in aprilie 2007, la BRD. Dl. Voicu are aproape 39 de ani, este necasatorit si instarit, conform propriei declaratii de avere. Intre altele, detine un apartament de 168,5 mp in Bucuresti.

A si vandut, anul trecut, parte din proprietatile imobiliare mostenite, inclusiv cota-parte dintr-un apartament din Capitala. ANL acorda 10 puncte solicitantilor in varsta de pana la 35 de ani, alte 30 de puncte celor care nu au o locuinta proprietate personala, 15 puncte casatoritilor si scade 20 de puncte celor care au avut o locuinta si au vandut-o.

Integral in Gandul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro