Sari direct la conținut

Basescu: ‘Legea Lustratiei, cat mai repede’

HotNews.ro

Aflat duminica la Targul de Carte Bookfest, Traian Basescu a declarat ca este absolut necesara adoptarea cat mai rapida a Legii lustratiei. Basescu a facut aceasta declaratie cu ocazia lansarii cartii „Refuzul de a uita” a istoricului Vladimir Tismaneanu – coordonatorul Raportului pe care s-a bazat condamnarea comunismului.

„Evenimentele din ultimii doi ani ne-au aratat ca niciodata nu este prea tarziu”, a spus Basescu, referindu-se la virulenta cu care s-ar manifesta in acest moment propaganda care are ca scop deformarea adevarului.

Presedintele Basescu a recunoscut ca, in momentul instalarii sale in functie, a fost sceptic in legatura cu eficienta unei astfel de legi. Dupa referendum insa, adoptarea Legii Lustratiei a fost anuntata ca una dintre prioritatilor sale.

Ce se intampla acum cu proiectele de lege a lustratiei

In acest moment, la Parlament exista doua propuneri legislative de lege a lustratiei, una apartinand PIN si cealalta PNL. Ambele propuneri legislative au fost inregistrate in 2005, iar in 2006 a fost discutata pentru ultima oara varianta PNL, in timp ce varianta PIN a fost respinsa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro