Sari direct la conținut

Ministrul ungar al Justitiei a demisionat

HotNews.ro

Ministrul ungar al justitiei si securitatii Jozsef Petretei si-a inaintat demisia dupa o serie de scandaluri in politie. Anuntul a fost facut, duminica, de premierul Ferenc Gyurcsany care a insistat asupra necesitatii de a „restabili increderea publicului” in fortele de ordine dupa o serie de scandaluri in care au fost implicati politisti, relateaza AFP.

„Ministrul justitiei si securitatii Jozsef Petretei si-a dat demisia astazi. Am acceptat-o”, a declarat premierul intr-o conferinta de presa de la Parlamentul din Budapesta. Acesta a precizat ca emisia lui Petretei va deveni efectiva pe data de 31 mai.

Demisia, ceruta de principalul partid de opozitie, Fidesz, intervine la o zi dupa ce presedintele ungar Ferenc Gyurcsany l-a demis pe seful politiei nationale. Vineri, au fost arestati cinci politisti banuiti ca au violat o tanara. Cazul a socat opinia publica din Ungaria.

Politia ungara, acuzata deja de coruptie si incompetenta inainte de scandalul violului, a fost afectata de mai multe alte scandaluri. Printre altele, un politist a furat o parte din prada unui jaf de la o banca, dupa ce autorul a fost impuscat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro