Sari direct la conținut

Interviu cu Becali: Basescu se lupta cu toata oligarhia comunista

Curentul

Liderul PNG, Gigi Becali, il asigura pe presedintele suspendat Traian Basescu de toata sustinerea sa. „Ca presedinte, scrii istorie”, a remarcat Becali intr-un interviu acordat ziarului „Curentul”. De aceea, cel care se autointituleaza „razboinicul luminii” il sustine pe Basescu in lupta lui impotriva sistemului securisto-comunist perpetuat de PSD.

Exista o coalitie comunisto-securista in Romania si daca da, cum actioneaza, la ce nivel, politic, economic?

Da, exista. Dar n-ar fi inca o problema asa mare daca ar actiona strict la nivel economic. Problema majora intervine atunci cand ea incepe sa actioneze si la nivel politic. Tine Romania pe loc, asta face.

Politic cum actioneaza, exista legaturi de grup?

Sunt direct implicati. Implicati direct in politica sau, in cercurile de influenta din imediata apropiere a politicului, pe langa.

Va referiti la legaturi preferentiale, intre oamenii politici si oamenii de afaceri care sa influenteze decizii? Cand spun legaturi preferentiale inteleg inclusiv un anumit trecut comun.

Nu, nu neaparat, fiecare e cu interesele lui, dar stiti vorba aia, „o mana spala pe alta”. Adica intre ei, e o combinatie intre ei, se ajuta intre ei. Isi fac interesele economice.

Si lucrul acesta de cand dureaza, e vorba de o situatie care s-a perpetuat dinainte de ’89, e din ’94, din 2000, sau de acum?

Pai dupa 1990 tot ei, cei de dinainte, au pus mana pe tot ceea ce era profitabil, aveau toate informatiile, avea puterea economica, nu? Imediat au intrat in politica si au pus mana si pe puterea politica.

Faceti va rog o radiografie a crizei actuale, de la ce credeti ca a pornit? Suspendarea lui Basescu si tot restul.

Basescu. Basescu atunci cand a venit presedinte, normal, asa cum ati vazut ca si Iliescu nu poti sa spui ca este un om corupt… Sau Constantinescu. Basescu deci cand a venit presedinte, si-a dat seama, ca nu e prost, ca daca era prost nu ajungea presedintele Romaniei, nu? Si atunci el si-a spus ca vreau sa iau alt drum pentru Romania.

Altceva este sa fii ministru, sa fii simplu politician, sau deputat sau senator si altceva este sa fii presedinte! Ca presedinte scrii istorie. Ati vazut ca si in cazul meu, n-am vrut sa scrie ca despre un nenorocit, sa scrie istoria ca despre un mare patriot. Si atunci ce?

A luat niste masuri. El spunea „sistemul ticalosit” si atunci si-a pus in cap sa shimbe si sa doboare acest sistem ticalosit, securisto-comunist de care vorbim. Si-a pus in cap sa faca asta, una doua, trei, le-a facut, a deranjat, si bineinteles ca au vrut sa-i arate pisica, „bai, noi te putem schimba”.

Au avut la indemana si Constitutia, care a fost facuta tot de comunisti, ca atunci oamenii au votat ceva ce n-au stiut, ca n-a stat nimeni sa citeasca si s-o interpreteze inainte sa voteze… si astia au vrut sa-i dea un avertisment. Dar ei nu si-au dat seama ca Basescu e tare, a mers mai departe si de fapt prin manevrele astea il scot mai intarit.

Ce le recomandati sa voteze simpatizantilor dumneavoastra?

Sa voteze nu pentru Basescu. Sa voteze impotriva demiterii, adica sa voteze „nu”. Pentru ca trebuie specificat, sa se stie, ca „nu” inseamna vot pentru Basescu, impotriva demiterii. Nu demiterii.

Integral in Curentul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro