Sari direct la conținut

Polita pentru plata ratelor in somaj

Cotidianul

Asta pentru ca firmele de asigurari ofera solutii de protectie financiara pentru cel care a contractat un credit bancar si caruia i-a incetat raportul de munca, insa doar din motive neimputabile lui.

Asigurarea suplimentara de exonerare de la plata ratelor de credit in caz de somaj este, spre exemplu, la BCR egala cu 1% din suma asigurata (suma asigurata fiind egala cu noua rate lunare totale).

De exemplu, in cazul unui credit Divers BCR de 33.800 de lei (echivalentul a 10.000 de euro), prima anuala platita de client este de 51,7 lei.

In cazul in care clientul care a contractat creditul isi pierde locul de munca, dar a incheiat anterior o astfel de asigurare, compania de asigurari plateste ratele catre banca, in locul clientului, pentru o perioada de maximum noua luni.

Termenul respectiv reprezinta o perioada suficienta pentru ca acesta sa-si gaseasca un nou loc de munca.

„Plata ratelor catre banca se face pentru ca indemnizatia de somaj nu i-ar permite plata ratelor de credit lunare“, ne anunta Mihai Belicciu, director marketing-vinzari BCR Asigurari de Viata.

Si persoanele care au incheiat o asigurare de viata pot cere companiei de asigurari sa le plateasca ratele pentru asigurarea in cauza la necaz. Asta se intimpla numai daca in contractul de imprumut aveti clauza de exonerare de la plata primelor.

Deci pentru o perioada de timp (care, de regula, se stabileste de comun acord cu compania de asigurari), societatea accepta ca in caz de producere a unui eveniment nefericit sa suporte, in locul clientului, primele de asigurare.

Daca este vorba despre un caz de invaliditate, atunci compania poate prelua plata primelor pina la incheierea contractului, indiferent de numarul de ani.

Integral in Cotidianul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro